Πολιτική

Πατούλης Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, συμβάλλει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Πατούλης Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, συμβάλλει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής
Πατούλης Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας, η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα που σχετίζονται με την ορθή χρήση του ποδηλάτου.

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Συγκεκριμένα υπογράμμισε ο κ. Πατούλης: «Το ποδήλατο αποτελεί ένα μέσο μετακίνησης το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και συμβάλλει σε έναν πιο υγιεινό και ποιοτικό τρόπο ζωής», ενώ τόνισε ότι η ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών σε θέματα που σχετίζονται με την ορθή χρήση του, αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Περιφέρειας. Για τον οποίο «εργαζόμαστε συστηματικά, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα συμβάλουν στη διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας».

Δράσεις στην Αττική

Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής  για την εξοικείωση των  πολιτών με το ποδήλατο εντάσσεται η διοργάνωση ποδηλατοδρομίας  εντός του Πεδίου του Άρεως, την Παρασκευή 5 Ιουνίου από 6 μμ – 8 μμ.  Συνδιοργανώνεται με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο και τον αθλητικό σύλλογο ΦΟΙΝΙΚΕΩΝ και θα συμμετέχει και η πρωταθλήτρια Ποδηλασίας Βαρβάρα Φασόη. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η συμμετοχή στη δράση θα είναι αυστηρά περιορισμένη και προσαρμοσμένη στα μέτρα προστασίας και προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Κωστής Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει γρήγορα για δύο μεγάλους ποδηλατόδρομους στην Αθήνα. 

Με αφορμή την Ημέρα Ποδηλάτου και κατά την έναρξη ποδηλατοδρομίας στον υπό διαμόρφωση «Μεγάλο Περίπατο», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, παρευρέθηκε στην πλατεία Κοτζιά και δήλωσε ότι «Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει γρήγορα για δύο μεγάλους ποδηλατόδρομους στην Αθήνα. Ο υπουργός προανήγγειλε την επιπλέον παροχή ισχυρών κινήτρων για την απόκτηση ηλεκτρικών ποδηλάτων, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των προβλέψεων της κυβέρνησης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε «την ολοκλήρωση της ποδηλατικής διαδρομής, από το Φάληρο μέχρι την Κηφισιά, και ειδικότερα το τμήμα Γκάζι-Κηφισιά, με προϋπολογισμό 7 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, θα κατασκευαστεί άλλος ένας ποδηλάτόδρομος, ένα έργο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, με αφετηρία από το σταθμό του μετρό της Κατεχάκη και ο οποίος μέσω Πολυτεχνειούπολης και Πανεπιστημιούπολης, θα καταλήγει στο σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό». «Το ποδήλατο είναι το πιο οικολογικό μέσο μετακινήσεων και γι’ αυτό η κυβέρνηση δεν μένει στα λόγια. Προχωράει μπροστά με έργα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΝ και επεσήμανε ότι και τα δύο αυτά έργα θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του Πράσινου Ταμείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments