Πολιτική

Στέφανος Γκίκας Τουρκία: Δυναμική απάντηση στους γείτονες – Μπορεί να φθάσουμε σε σύγκρουση

Στέφανος Γκίκας Τουρκία: Δυναμική απάντηση στους γείτονες – Μπορεί να φθάσουμε σε σύγκρουση
Στέφανος Γκίκας Τουρκία: Ο βουλευτής Κέρκυρας στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στους γείτονες, τονίζοντας πως η χώρα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 και στον Μάκη Πολλάτο για τις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, που κορυφώθηκαν με τις εξαγγελίες για γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, χωρίς να αποκλείσει «πολεμική σύγκρουση».

«Έχουμε φτάσει σε ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων εν τοις πράγμασι. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις» ανέφερε αρχικά ο κ. Γκίκας και συνέχισε: «Η απάντηση θα είναι δυναμική. Δυναμική ενέργεια σημαίνει σύγκρουση, σημαίνει θερμό επεισόδιο». Ακολούθως, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για μια «κρίση που μπορεί να οδηγήσει και σε πολεμική σύγκρουση». «Δηλώσαμε ποια είναι η κόκκινη γραμμή. Η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί μια κρίση που μπορεί να φτάσει σε πολεμική σύγκρουση» ήταν η τοποθέτησή του.

Στέλιος Πέτσας Τουρκία: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί προμηνύοντας νέο κύκλο γεωτρήσεων στη Μεσόγειο θέλοντας αυτή τη φορά να παραβιάσει την ελληνική ΑΟΖ, η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζεται πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Αυτό διαμήνυσε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τονίζοντας πως η χώρα πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχει επιδείξει το θάρρος να σταθεί στο ύψος της και να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

“Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα. Είναι παρακολούθημα του άκυρου τουρκικολιβυκού συμφώνου το οποίο έχει να κάνει με την κυβέρνηση Σάρατζ και την κυβέρνηση της Άγκυρας. Εμείς έχουμε καταδικάσει αυτό το παράνομο σύμφωνο, αυτό το μνημόνιο, το έχουμε καταγγείλει σε όλη τη διεθνή κοινότητα, στα Ηνωμένα Έθνη, παντού, άρα δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα. Στο πολιτικό, εμείς κινούμαστε πάντα σε ένα τρίπτυχο. Το τρίπτυχο είναι ότι έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τη δύναμη να κάνουμε ότι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τα νησιά μας έχουν υφαλοκρηπίδα, άρα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα υπερασπιζόμαστε”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η Ελλάδα έχει δείξει, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, ότι όταν αντιμετωπίζει προκλήσεις είναι πάντα ενωμένη και όλοι οι Έλληνες ενωμένοι σαν μία γροθιά. Το εάν είναι ένα ζήτημα το οποίο απαιτεί μία συνεννόηση και μία συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων και πολιτικών δυνάμεων επίσης είναι αυταπόδεικτο. Φυσικά χρειάζεται τέτοιου είδους συνεννόηση. Αν όμως ήταν ένα ζήτημα τόσο μεγάλης σπουδαιότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχει χρησιμοποιήσει κανένα από τα κοινοβουλευτικά εργαλεία τα οποία είχε στη διάθεσή του. Δεν έκανε ούτε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ούτε κάποια συγκεκριμένη ερώτηση για τα εθνικά θέματα. Ακόμα και η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο κ. Τσίπρας αφορά τα θέματα της πανδημίας και της αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας στη χώρα μας”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments