Ελλάδα

Δικηγόροι: Ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών

Δικηγόροι: Ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών
Δικηγόροι: Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, ζητούν οι δικηγόροι. Όπως υποστηρίζουν το δημόσιο υπολειτουργεί και δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, ζητούν οι δικηγόροι καθώς όπως λένε οι περισσότερες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα υπολειτουργούν και έτσι δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε ανακοίνωση της καταγγέλλει πως πολίτες, δικηγόροι, επαγγελματίες και παραγωγικές δυνάμεις δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους με αποτέλεσμα να παρατηρείται ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως πρέπει να αναζητηθούν λυσιτελείς λύσεις.

Όπως καταγγέλλουν «δυστυχώς, μέχρι σήμερα, οι περισσότερες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα υπολειτουργούν, παρότι λειτουργούν πλέον με το σύνολο του προσωπικού τους. Δέχονται το κοινό μόνο με ραντεβού, η δε ηλεκτρονική – τηλεφωνική εξυπηρέτηση, η οποία τέθηκε προς υποκατάσταση της φυσικής παρουσίας των ενδιαφερομένων, έχει καταστεί γράμμα κενό».

Η Συντονιστική Επιτροπή ανακοίνωσε πως θα διοργανώσει συνέντευξη τύπου μαζί με τους λοιπούς επαγγελματικούς φορείς του χώρου της Δικαιοσύνης (Συμβολαιογράφους, Δικαστικούς Επιμελητές κ.λπ.), προκειμένου όπως επισημαίνει «να αναδείξουν δημόσια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συναλλασσόμενοι πολίτες, οι δικηγόροι και οι λοιποί επαγγελματικοί φορείς στο χώρο της Δικαιοσύνης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στη νέα κανονικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται, ιδίως από την υπολειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών που συνδέονται άρρηκτα με την άσκηση του επαγγέλματός τους και τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην πορεία για την οικονομική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των εν γένει προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία».

Έτσι επαναλειτουργεί το δημόσιο:

Με εγκύκλιο του το υπουργείο Εσωτερικών παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου, τα μέτρα και τις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει:

  • Αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα, 1/6/2020, παύει η εκ περιτροπής εργασία και πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των υπαλλήλων στην Υπηρεσία θα ανέρχεται στο 100%. Στους υπαλλήλους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι υπάλληλοι που απουσιάζουν δικαιολογημένα: α) με κάθε είδους άδεια βάσει των παγίων διατάξεων, β) με κάθε είδους διευκόλυνση που έχει θεσπιστεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του COVID 19, ήτοι άδεια ειδικού σκοπού, ειδική άδεια απουσίας ομάδων αυξημένου κινδύνου κ.α.
  • Η επαναφορά στο 100% της αυτοπρόσωπης παρουσίας των υπαλλήλων του δημοσίου στην Υπηρεσία τους θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων των προϋποθέσεων διασφάλισης των κανόνων προστασίας της υγείας, ιδίως της αποστάσεως μεταξύ των εργαζομένων τουλάχιστον 1,5 μέτρου. Για τη διασφάλιση του κανόνα αυτού προστασίας θα αξιοποιούνται όλοι ανεξαιρέτως οι σταθμοί εργασίας (γραφεία, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.) των υπαλλήλων εκείνων που απουσιάζουν δικαιολογημένα από την Υπηρεσία. Επιπλέον, είναι επιτρεπτή, όπου απαιτείται, η διατήρηση του καταμερισμού της προσέλευσης των υπαλλήλων σε τρία διακριτά ωράρια προσέλευσης (7.00- 8.00 και 9.00 π.μ.).
  • Υπενθυμίζεται εκ νέου ότι το εξυπηρετούμενο κοινό – οι πολίτες θα προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) και εφόσον το αίτημά τους δεν δύναται να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο, ιδίως τηλεπικοινωνιακά, διατηρουμένων σε ισχύ των όσων μέχρι στιγμής ισχύουν σχετικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments