Ελλάδα

Νησιά Αιγαίου κορωνοϊός: Ειδικά κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν εξετάσεις για τον COVID-19

Νησιά Αιγαίου κορωνοϊός: Ειδικά κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν εξετάσεις για τον COVID-19
Νησιά Αιγαίου κορωνοϊός: Τα κλιμάκια των Πλωτών Ομάδων θα επισκεφτούν από τις 5 έως τις 12 Ιουνίου τους κατοίκους 16 νησιών του Αιγαίου. Αναλυτικά η λίστα με τα νησιά.

Σε μια νέα δεύτερη δράση αναμένεται να προχωρήσει ο ΕΟΔΥ,  όπου σε συνεργασία με την AXION HELLAS, θα πραγματοποιήσει εξετάσεις σε 16 νησιά του Αιγαίου. Στελέχη και γιατροί του ΕΟΔΥ συνοδευόμενοι από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές της AXION HELLAS, θα μεταβούν με ειδικά κλιμάκια στα νησιά του Αιγαίου με σκοπό την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων αλλά και αντισωμάτων για τον COVID-19 σε ευπαθείς ομάδες και κατοίκους των νησιών.

Ο ΕΟΔΥ, μετά την πρώτη δράση των Πλωτών Ομάδων στα νησιά του Αιγαίου, διοργανώνει δεύτερη δράση Πλωτών Ομάδων για τον έλεγχο του κορωνοιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κλιμάκια των Πλωτών Ομάδων θα επισκεφτούν από τις 5 έως τις 12 Ιουνίου τους νησιώτες κατοίκους στα Κουφονήσια, την Ανάφη, τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά, τη Δονούσα, την Αμοργό, την Κίναρο, τη Λεβιθά, την Πάτμο, το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, την Ψέριμο, την Τήλο, το Καστελόριζο και τη Χάλκη.

Από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας θα διενεργηθούν εκατοντάδες τεστ για προληπτικούς λόγους λόγω της παρουσίασης κρουσμάτων στη Ξάνθη

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 3ης Ιουνίου, με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, το δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και το δήμαρχο Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν αποφασίστηκε η διενέργεια δειγματολογικών τεστ στην περιοχή της Ξάνθης και στους κοντινούς δήμους της περιφερειακής ενότητας, από τις 4-6 Ιουνίου από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας λόγω της παρουσίασης κρουσμάτων στην περιοχή.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε η μέχρι σήμερα επιδημιολογική πορεία της πόλης της Ξάνθης και των όμορων δήμων της περιφερειακής ενότητας και έγινε αναφορά στα νέα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί στην περιοχή. Ο Δήμος Καβάλας και η Περιφέρεια ΑΜΘ, με ανακοινώσεις τους ενημερώνουν τους πολίτες των δήμων Μύκης, Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου να προσέλθουν στα σημεία που έχουν οριστεί προκειμένου να δώσουν δείγματα στα συνεργεία που έχουν δημιουργηθεί.

Παράλληλα, 15 συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτιστικής Προστασίας θα βρίσκονται από σήμερα έως και το Σάββατο σε δέκα περιοχές στους κατά τόπους δήμους, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες δειγματοληψίες και να καταγράψουν τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών που θα προσέλθουν. Η απόφαση για τις μαζικές δειγματοληψίες έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την κοινή ανακοίνωση των πέντε Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments