Ελλάδα

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Νέα ένταση στο κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία για τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Νέα ένταση στο κέντρο της Αθήνας μετά την πορεία για τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ
Διαμαρτυρία Τζορτζ Φλόιντ: Οι αστυνομία έκανε χρήση κροτίδω και δακρυγόνων, ενώ οι διαδηλωτές πετούν πέτρες και φωτοβολίδες

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώνονται στο Σύνταγμα αυτήν την ώρα, στη Σταδίου όπου πραγματοποιήθηκε η πορεία αλληλεγγύης για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και δυναμιτάκια και από πλευράς αστυνομίας έγινε χρήση χημικών. Νωρίτερα, διαδηλωτές επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι την αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο δεν τους επιτράπηκε από την αστυνομία. Πλήθος κόσμου φώναξε συνθήματα για τη δολοφονία του μαύρου άνδρα από τον αστυνομικό και έκανε καθιστική διαμαρτυρία.

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η πλατεία Συντάγματος έχει πλημμυρίσει με χρώματα, μουσικές και χορό, καθώς στη διαδήλωση βρίσκονται και καλλιτεχνικές ομάδες.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, κόμματα, φορείς και συλλογικότητες και η Πρωτοβουλία SupportEarth – ανεξάρτητο δίκτυο συσπείρωσης περιβαλλοντικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις για το περιβάλλον έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Σημειώνεται πως κλειστοί παραμένουν από τις 17:15 και μέχρι νεωτέρας οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».  Οι συρμοί θα διερχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις στους παραπάνω σταθμούς

Ωστόσο  στο Κέντρο στην οδό Ακαδημίας, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας που έγινε για τη δολοφονία του George Floyd σημειώθηκε ένταση  ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι αστυνομικοίπροχώρησαν και σε προσαγωγή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments