Ελλάδα

Κακοκαιρία Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν σπίτια – Υπερχείλισε το ρέμα της Τούμπας [pics+vid]

Κακοκαιρία Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν σπίτια – Υπερχείλισε το ρέμα της Τούμπας [pics+vid]
Κακοκαιρία Θεσσαλονίκη: Πολλά είναι τα προβλήματα που προκλήθηκαν στη συμπρωτεύουσα εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Η ισχυρή καταιγίδα που ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά τις 19.30, το απόγευμα του Σαββάτου (6/6), είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι της πόλης να πλημμυρίσουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά και να μετατραπούν σε ορμητικά ποτάμια.

Η απίστευτη νεροποντή, προκάλεσε ήδη πλημμύρες, σύμφωνα με το grtimes, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί σε δύο υπόγεια στην περιοχή της Καλαμαριάς και σε μια πτώση δέντρου στην περιοχή της Μαρτίου. Τα προβλήματα όμως, στη συμπρωτεύουσα δεν σταμάτησαν εκεί.

Πολλά τα προβλήματα λόγω της καταιγίδας

Με πολύ χαμηλές ταχύτητες πραγματοποιούνταν η κίνηση των αυτοκινήτων στον περιφερειακό. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ένα επιβατηγό αυτοκίνητο, παρασύρθηκε από τα νερά στην περιοχή της Πολίχνης, στην οποία η πυροσβεστική κλήθηκε για απεγκλωβισμούς, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το αν υπήρχαν επιβαίνοντες σε αυτό.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε και κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων και για το κέντρο της πόλης, όπου η κυκλοφορία των πεζών είναι πολύ δύσκολη, λόγω των νερών που ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις το ύψος του πεζοδρομίου. Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλά ήταν τα προβλήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως μπορείτε να δείτε  στο παρακάτω βίντεο:

Άστατος ο καιρός την Κυριακή

Αστατος σε αρκετές περιοχές της χώρας θα είναι και την Κυριακή (7/6) ο καιρός. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών οι βροχοπτώσεις που μέχρι το βράδυ του Σαββάτου έπλητταν το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα περιοριστούν σταδιακά.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα είναι μικρότερα σε ένταση και διάρκεια, εκτός από τη Θράκη όπου αναμένονται ισχυρές βροχές. H EMY αναφέρει για τον καιρό της Κυριακής ότι στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Συγκεκριμένα για την Αττική, οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ εκτιμούν ότι θα σχηματιστούν παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένων καταιγίδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments