Ελλάδα

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Ομαλά διεξάγεται η έξοδος των εκδρομέων

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Ομαλά διεξάγεται η έξοδος των εκδρομέων
Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Σύμφωνα με την Τροχαία, η κίνηση σήμερα στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας είναι μειωμένη σε σχέση με χθες το απόγευμα - Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και η μετακίνηση στα νησιά, υποχρεωτική η θερμομέτρηση των επιβατών

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η έξοδος των ταξιδιωτών εξελίσσεται απολύτως ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα μπλόκα, εν αντιθέσει με χθες το απόγευμα όπου η κίνηση ήταν αυξημένη.Έτσι, η  έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου, από τις  πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς προβλήματα, από τις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας. Σύμφωνα με την Τροχαία, η οποία έχει λάβει αυξημένα μέτρα σε όλη την Ελλάδα, η κίνηση σήμερα στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας είναι μειωμένη σε σχέση με χθες το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής τα αυτοκίνητα στις Αφίδνες πήγαιναν «σημειωτόν» αφού πολλοί περίμεναν πως και πως αυτές τις μέρες για να ξεσκάσουν. «Χαμός» γινόταν και στα ΚΤΕΛ, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο πιο κάτω, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να επισκεφτούν τους δικούς τους που είχαν καιρό να τους δουν λόγω της καραντίνας ή δεν είχαν μεταφορικό μέσο για να μετακινηθούν σε χωριά ή επαρχιακές πόλεις.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και η μετακίνηση στα νησιά – Υποχρεωτική η θερμομέτρηση των επιβατών

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ όλοι  οι επιβάτες θερμομετρούνται, υποχρεωτικά συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Μέχρι και αυτήν την ώρα δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ τα μέτρα παραμένουν αυξημένα από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, που ταξιδεύουν σε διάφορους νησιωτικούς προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 10 δρομολόγια πλοίων, 6 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.

  • Χθες, Παρασκευή 5 Ιουνίου, από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου τις Κυκλάδες και την Κρήτη, πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι πλοίων,
  • ενώ αναχώρησαν συνολικά 9.432 επιβάτες, 1.763 ΙΧ οχήματα, 752 φορτηγά και 427 δίκυκλα.
  • Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 26 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν συνολικά για διάφορους προορισμούς 12.269 επιβάτες, 1.006 ΙΧ οχήματα, 34 φορτηγά και 271 δίκυκλα.
  • Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 10 αναχωρήσεις πλοίων ενώ ταξίδεψαν για κάποιο νησί των Κυκλάδων συνολικά 5.193 επιβάτες, 1.331 ΙΧ οχήματα, 62 φορτηγά και 178 δίκυκλα.
  • Από το λιμάνι του Λαυρίου, χθες Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν 9 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν συνολικά 2.665 επιβάτες 727 ΙΧ οχήματα 38 φορτηγά και 62 δίκυκλα.

Να σημειώσουμε ότι από σήμερα Σάββατο αίρονται και οι απαγορεύσεις που υπήρχαν για τις παραλίες οπότε θα υπάρχουν κανονικά μουσική, αλκοόλ και φαγητό.

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις (στις 3/6) για τις οικονομικές δραστηριότητες που επανεκκινούν από τις 6 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου, ακολούθησαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός σε συνεντεύξεις του, η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται ήδη στις παραλίες, ενώ από σήμερα Σάββατο αίρεται η απαγόρευση αναμετάδοσης μουσικής και, ταυτόχρονα, θα επιτρέπεται η παρασκευή φαγητού από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτές, π.χ. beach bar, καντίνες κ.ά.

Ο υφυπουργός επικαλέστηκε τις συστάσεις των ειδικών έτσι ώστε να αποφευχθούν οι εκδηλώσεις που θα δημιουργήσουν συνωστισμό, όπως πάρτι σε beach bar. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα υπάρξει μεγαλύτερη κίνηση στα καταστήματα εστίασης από αυτή που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Ο κ. Παπαθανάσης, πάντως, ξεκαθάρισε πως οι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης με εσωτερικούς χώρους είναι πιο δυσμενείς από αυτούς με υπαίθριους και ημιυπαίθριους. «Η πυκνότητα των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται εντός του χώρου είναι μικρότερη και ταυτόχρονα οι αποστάσεις των τραπεζιών είναι μεγαλύτερες», τόνισε, κάνοντας τη σύγκριση μεταξύ τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments