Πολιτική

ΔΕΗ εθελούσιες έξοδοι: «Βόμβα» του Χατζηδάκη για μείωση του προσωπικού κατά 5,5 χιλιάδες

ΔΕΗ εθελούσιες έξοδοι: «Βόμβα» του Χατζηδάκη για μείωση του προσωπικού κατά 5,5 χιλιάδες
ΔΕΗ εθελούσιες έξοδοι: Μια δήλωση που θα συζητηθεί και αναμένεται να προκαλέσει την οργή των εργαζόμενων στη ΔΕΗ έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
ΔΕΗ εθελούσιες έξοδοι: Μια δήλωση που θα συζητηθεί και αναμένεται να προκαλέσει την οργή των εργαζόμενων στη ΔΕΗ έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Βόμβα» έριξε ο Κωστής Χατζηδάκης αφού σε συνέντευξή του δήλωσε ότι θα υπάρξει μείωση προσωπικού στη ΔΕΗ μέσω προγράμματος εθελούσιας εξόδου. Μάλιστα, ανέφερε και την εκτίμησή του ότι μετά από αυτό το πρόγραμμα, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση θα μείνουν 12 χιλιάδες.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, μέσω του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, θα φύγουν από τη ΔΕΗ περίπου 5.000 – 5.500 εργαζόμενοι. Υπογράμμισε ότι με τον τρόπο αυτό το προσωπικό της επιχείρησης θα μειωθεί σε περίπου 12.000 υπαλλήλους, μαζί με κάποιες προσλήψεις που θα γίνουν, όπως ανέφερε, δίχως αυτό να έχει κόστος για τους καταναλωτές.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και σε όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας για την ύφεση και την οικονομία. Ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής σε όλα τα επίπεδα, ενώ αναφερόμενος στην οικονομία τόνισε: «Δεν βλέπουν τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη; Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αφορούν και τον Μάρτιο, οπότε είχε ξεκινήσει η επίδραση της πανδημίας». Συμπλήρωσε λέγοντας ότι «προφανώς θα έχουμε ύφεση το 2020 και ανάκαμψη το 2021».

Κίνητρα για τα ηλεκτροκίνητα

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε μία εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως η τιμή τους, με τις παρεμβάσεις του κράτους, μειώνεται μεσοσταθμικά κατά περίπου 25% , σε σχέση με τη σημερινή τιμή τους. «Δεν πάμε να χρηματοδοτήσουμε την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αλλά κυρίως τα scooter και τα ηλεκτρικά ποδήλατα, καθώς αναλογικά τα ποσοστά επιδότησης, επί της τιμής τους, είναι αντίστοιχα 15%, 20% και 40%», εξήγησε.

Σε σχέση με τους φορτιστές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι υπάρχουν δεσμεύσεις από τους παραχωρησιούχους ώστε να καλυφθούν όλες οι εθνικές οδοί, ενώ παράλληλα θα υπάρξει κάλυψη σε λιμάνια και άλλα κομβικά σημεία, οι δήμοι οφείλουν μέχρι τον Μάρτιο του 2021 να αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία και οι εισαγωγείς αυτοκινήτων έχουν δεσμευθεί για ανάπτυξη 1.200 φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε διάφορα μέρη της χώρας.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι υπάρχει πρόνοια για ανάλογες εγκαταστάσεις στα καινούρια κτίρια, καθώς και απλοποίηση των διαδικασιών για τοποθέτηση σημείων φόρτισης σε υφιστάμενα κτίρια. Σε ό,τι αφορά τα πολύ παλιά  εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, δηλαδή τα Euro 1, Euro 2 και Euro 3 αυτοκίνητα, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι απαγορεύεται η εισαγωγή τους, ενώ εάν κάποιος αγοράσει στο εξωτερικό όχημα ηλικίας άνω των 12 ετών (Εuro4), για να το φέρει για κυκλοφορία στην Ελλάδα θα μπει ένα περιβαλλοντικό τέλος 4.000 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments