Οικονομία

Ελλάδα Αλβανία πτήσεις: Αποκαθίσταται η αεροπορική σύνδεση

Ελλάδα Αλβανία πτήσεις: Αποκαθίσταται η αεροπορική σύνδεση
Ελλάδα Αλβανία πτήσεις: Από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου αποκαθίσταται η αεροπορική σύνδεση Ελλάδας και Αλβανίας.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου αποκαθίστανται τα αεροπορικά δρομολόγια επιβατών μεταξύ των αεροδρομίων «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας και «Μητέρα Τερέζα» των Τιράνων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι η απόφαση των δύο κυβερνήσεων να επιτραπούν οι τακτικές επιβατικές πτήσεις προβλέπει ταυτόχρονα την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων ασφάλειας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και καλούνται οι επιβάτες να πειθαρχούν στην εφαρμογή τους συμβάλλοντας έτσι και στη διευκόλυνση των διαδικασιών μετακίνησης.

Όπως είναι γνωστό, η Αλβανία ανακοίνωσε το άνοιγμα των χερσαίων συνοριακών διαβάσεων με τις γειτονικές χώρες, μεταξύ αυτών και με την Ελλάδα, από την Δευτέρα 8 Ιουνίου, ωστόσο εξομάλυνση της κίνησης στις διαβάσεις αυτές από και προς Ελλάδα και αντίστροφα αναμένεται να επέλθει από τις 15 Ιουνίου, οπότε και η ελληνική πλευρά θα άρει τα μέτρα απαγόρευσης εισόδου πολιτών από τη γείτονα. Το τελευταίο 24ωρο, πάντως, στην Αλβανία εντοπίστηκαν 42 νέα κρούσματα, όσα στις πιο κρίσιμες ημέρες της πανδημίας στη χώρα.

Κρούσμα κορωνοϊού στην Ξάνθη – Τι έκανε ο ΕΟΔΥ

Να σημειώσουμε ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι κλειστά για τις επόμενες δέκα ημέρες θα μείνουν τέσσερα Δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη καθώς δάσκαλος που δίδασκε σε αυτά βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης 9 Ιουνίου όταν σήμανε συναγερμός στον Δήμο Ξάνθης αλλά και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς έγινε γνωστό ότι ο εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός στον φονικό ιό. Είχε παρουσιάσει συμπτώματα την Δευτέρα. Υποβλήθηκε σε τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο της Ξάνθης την Τρίτη το απόγευμα.

Αμέσως έλαβε γνώση ο ΕΟΔΥ, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το υπουργείο Παιδείας. Ήδη σήμερα τα σχολεία δεν δέχθηκαν τους μαθητές για λόγους προφ’υλαξής τους. Ο εκπαιδευτικός τελευταία φορά που δίδαξε ήταν την περασμένη Παρασκευή στα εξής σχολεία: Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και δύο Δημοτικά Σχολεία, 15ο και 20ο στο Δροσερό Ξάνθης. Έτσι, με κοινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ, για τις επόμενες ημέρες θα μπει λουκέτο σε αυτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments