Ελλάδα

Τουρισμός: Τότε ξεκινούν οι διεθνείς πτήσεις – Τι ισχύει για τουρίστες από Ιταλία και Ισπανία

Τουρισμός: Τότε ξεκινούν οι διεθνείς πτήσεις – Τι ισχύει για τουρίστες από Ιταλία και Ισπανία
Τουρισμός: Το τι θα ισχύει για τις πτήσεις του εξωτερικού που ξεκινούν από τις 15 Ιουνίου ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Το πως θα λειτουργήσουν οι εναέριες και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμός, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το σχέδιο της ενίσχυσης των υγειονομικών δομών στη νησιωτική χώρα. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις εξωτερικού θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου, μόνο για τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Τονίζεται, ότι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου, όσοι ταξιδιώτες έρχονται από χώρες εκτός της λίστας υψηλού κινδύνου του EASA, θα υποβάλλονται μόνο σε δειγματοληπτικά τεστ.

Οι συγκεκριμένοι επιβάτες θα τίθενται σε καραντίνα, διάρκειας μίας ημέρας, σε ξενοδοχείο επιλογής. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, ο ασθενής θα παραμένει σε αυτοπεριορισμό για ακόμη 14 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η λίστα του EASA περιλαμβάνει αεροδρόμια από τις εξής χώρες: Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικά για τους ταξιδιώτες από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία, θα επιτρέπεται -κατ’ εξαίρεση- η άφιξη στην Ελλάδα. Ωστόσο, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ. Ακολούθως, θα τίθενται σε αυτοπεριορισμό σε ξενοδοχείο επιλογής για μία ημέρα και όσοι είναι θετικοί, θα παραμένουν σε καραντίνα για ακόμη 14 ημέρες. Για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, θα επιτρέπονται μόνο οι «απαραίτητες πτήσεις» και όχι για τουριστικούς λόγους.

Όσον αφορά το αεροδρόμιο «Μακεδονία», θα επιτρέπονται όλες οι διεθνείς πτήσεις, με εξαίρεση αυτές από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Από την 1η Ιουλίου, όταν και ανοίξουν όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, οι ταξιδιώτες θα συμπληρώνουν μια ηλεκτρονική φόρμα, με τα στοιχεία επαφής στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, ενώ σε περίπτωση κρούσματος, θα τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών σε ειδικό ξενοδοχείο.

Τι ισχύει με τις θαλάσσιες και χερσαίες αφίξεις:

Σχετικά με τις θαλάσσιες αφίξεις, ισχύει μέχρι την 1η Ιουλίου η απαγόρευση κατάπλου πλοίων από το εξωτερικό. Αντίθετα, κανονικά επιτρέπεται ο κατάπλους σκαφών αναψυχής, αποκλειστικά και μόνο για τους επιβάτες τους. Για τις χερσαίες αφίξεις, τα σύνορα με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία παραμένουν κλειστά, με εξαίρεση τις αναγκαίες επαγγελματικές μετακινήσεις. Ωστόσο, κανονικά και χωρίς περιορισμούς θα επιτρέπεται η διέλευση στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments