Διεθνή

Χιλή: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας ενώ ο κορωνοϊός εξαπλώνεται

Χιλή: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας ενώ ο κορωνοϊός εξαπλώνεται
Χιλή: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας Χάιμε Μάναλις την ώρα που ο κορωνοϊός βρίσκεται σε πλήρη εξάπλωση στη χώρα παρά τα μέρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στους κατοίκους.

Ηχηρή είναι η παραίτηση του υπουργού Υγείας της Χιλής, Χάιμε Μάναλις, ο οποίος έκανε τη σχετική ανακοίνωση σήμερα (13/6) Σάββατο, όσο ο κορωνοϊός βρίσκεται σε πλήρη εξάπλωση στη χώρα παρά τα μέρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στους κατοίκους της πρωτεύουσας Σαντιάγο εδώ και περισσότερο από έναν μήνα.

Από την άλλη, ο πρόεδρος Σεμπάστιαν Πινέρα «ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του» τον υπουργό Υγείας, έπειτα από μια εβδομάδα πολεμικής για την αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού. Να σημειωθεί πως η Χιλή κατέγραψε, την Παρασκευή (12/6), τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό με 222 νέους θανάτους και 6.754 νέα κρούσματα.

Η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται παρά την καραντίνα

«Η κατάσταση στη χώρα μας συνεχίζει να επιδεινώνεται, κυρίως στην μητροπολιτική περιφέρεια» του Σαντιάγο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Από την έναρξη της επιδημίας στις 3 Μαρτίου, η Χιλή έχει καταγράψει συνολικά 167.355 και 3.101 θανάτους.

Τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται στην χώρα των 18 εκατομμυρίων κατοίκων, παρά την επιβολή καραντίνας στα 7 εκατομμύρια των κατοίκων της περιφέρειας του Σαντιάγο εδώ και περισσότερο από έναν μήνα. Μέτρα καραντίνας επιβλήθηκαν από χθες στις πόλεις Βαλπαραΐσο και Βίνα ντε Μαρ, καθώς και σε άλλες μικρότερες πόλεις της Χιλής.

Πάνω από 426.000 οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό παγκοσμίως

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 426.029 ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο αφότου η Κίνα έκανε λόγο για την εμφάνισή της τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις έως σήμερα (13/6) Σάββατο στις 14:00 (ώρα Ελλάδας).

Περισσότερα από 7.663.680 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας. Τουλάχιστον 3.441.600 από αυτούς τους ασθενείς έχουν πλέον αναρρώσει. Ο αριθμός αυτός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αντανακλά, ωστόσο, ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων.

Ορισμένες χώρες διενεργούν τεστ μόνο σε σοβαρά περιστατικά, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για τον εντοπισμό φορέων του ιού και ορισμένες φτωχές χώρες διαθέτουν μόνο περιορισμένες ικανότητες εντοπισμού και ιχνηλάτησης.

Οι ΗΠΑ, που κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο που συνδέεται με τον κορωνοϊό στις αρχές Φεβρουαρίου, είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, σε αριθμό κρουσμάτων αλλά και θανάτων, με 114.669 θανάτους σε σύνολο 2.048.986 κρουσμάτων. Τουλάχιστον 547.386 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments