Οικονομία

Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση

Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση
Αδήλωτα τετραγωνικά: Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία δήλωσης των «ξεχασμένων» τετραγωνικών.

Πιθανό είναι το σενάριο να δοθεί παράταση αναφορικά με τα αδήλωτα τετραγωνικά και την προθεσμία δήλωσής τους, όπως αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Καθώς απομένουν 18 ημέρες μέχρι τη λήξη της σχετικής προθεσμίας (30 Ιουνίου), ο κος Θεοδωρικάκος σημείωσε, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ότι ανάλογα με την πορεία των δηλώσεων θα συνεξετασθεί με την ΚΕΔΕ το ενδεχόμενο κάποιας παράτασης.

Οι δηλώσεις είναι πάνω από 450.000

Ανέφερε ότι ήδη στην πλατφόρμα που «τρέχει» η ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, έχουν υποβάλει δηλώσεις περισσότεροι από 450.000 πολίτες που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 10,5 αδήλωτα εκατ. τετραγωνικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Εξηγώντας τι σημαίνει για την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες η τακτοποίηση των αδήλωτων τετραγωνικών ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε το εξής: «Πρώτον τα επόμενα χρόνια τα έσοδα της Αυτοδιοίκησης και του κράτους αυξάνονται κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να χρειαστεί οι δήμοι να κάνουν τίποτα».

Όσοι κάνουν τις δηλώσεις εντός προθεσμίας, δεν θα πληρώσουν πρόστιμα

Και συνέχισε: «Δεύτερον, μπαίνει ένα τέλος σε μια αυθαίρετη κατάσταση που έκρυβε και την ενοχή πολλών ανθρώπων, ενώ δημιουργείται μια σχέση ισχυρής εμπιστοσύνης ανάμεσα στον κράτος, την αυτοδιοίκηση και τον πολίτη ότι πλέον είμαστε εντάξει».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι όσοι δηλώσουν εντός προθεσμίας τα… ξεχασμένα τετραγωνικά απαλλάσσονται από πρόστιμα μιας πενταετίας, κάτι που δεν θα ισχύει από τη λήξη της προθεσμίας και μετά, καθώς θα πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους από το νέο έτος.

Έρχονται αλλαγές στην ελληνική οικονομία

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ηλεκτρονική τιμολόγηση όπου όλες οι επιχειρήσεις θα διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ όλα τα στοιχεία των συναλλαγών τους και των βιβλίων τους. Την απόφαση με την οποία ενεργοποιείται η ψηφιακή διαβίβαση στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA υπέγραψαν ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Παράλληλα, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για τα «μέτρα οικονομικής ενίσχυσης εποχικά εργαζομένων – αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων των επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα που πλήττονται σημαντικά».

Στα τρία κεφάλαια της ΚΥΑ περιλαμβάνονται μέτρα στήριξης εργαζομένων επιχειρήσεων-εργοδοτών κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας, καθώς και επιχειρήσεων – εργοδοτών τουριστικών λεωφορείων, έκτακτη αποζημίωση εποχικά εργαζομένων χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments