Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 16 Ιουνίου: 15 κρούσματα – 3.148 συνολικά – 185 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 16 Ιουνίου: 15 κρούσματα – 3.148 συνολικά – 185 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 16 Ιουνίου: Στα 185 ανέρχονται τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασε τη ζωή του ακόμη ένας συμπολίτης μας. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ επιβεβαιώθηκαν 15 κρούσματα και 3.148 συνολικά.

Συνεχίζεται η καταγραφή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν 15 νέοι νοσούντες και συνολικά 3.148. Παράλληλα, οι πολίτες που έχουν φύγει από τη ζωή -όπως φαίνεται και στο infographic– αυξήθηκαν στους 185 καθώς ένας συμπολίτης μας έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί. Σημειώνεται, πως ο αριθμός των νοσούντων είναι αυξημένος σε σχέση με χθες που ανακοινώθηκαν 13 κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

“Σήμερα ανακοινώνουμε 15 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.148, εκ των οποίων το 55,1% αφορά άνδρες.

  • 698 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.786 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών.
  • 4 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 185 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Στους 185 οι νεκροί:

Ένας 74χρονος από την Ξάνθη είναι το τελευταίο θύμα του φονικού ιού στην Ελλάδα.  Ο άνδρας έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης 16 Ιουνίου. Σημειώνεται, ότι έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Το προηγούμενο θύμα είναι ένας 82χρονος με καταγωγή από τον Εχίνο της Ξάνθης, ο οποίος κατέληξε αργά το βράδυ της Κυριακής, καθώς νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Το 183 θύμα του ιού είναι μία γυναίκα, ηλικίας 79 ετών, η οποία νοσηλευόταν και αυτή στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Νέα ανακάλυψη για φάρμακο που μπορεί να μειώσει τους θανάτους:

Σε νέα σημαντική ανακάλυψη φαίνεται να προχώρησε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα φθηνό στεροειδές φάρμακο που έως τώρα έχει αποτελέσματα στους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να φανεί αποτελεσματικό στην μείωση των θανάτων. Οι δοκιμές που έγιναν στην Οξφόρδη έδειξαν πως η χορήγηση χαμηλών δόσεων του στεροειδούς φαρμάκου δεξαμεθαζόνη σε νοσηλευόμενους ασθενείς της Covid-19 μείωσε κατά ένα τρίτο την θνητότητα μεταξύ των ασθενών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Τα αποτελέσματα της βρετανικής έρευνας χαρακτηρίζονται «καθοριστικής σημασίας εξέλιξη» από τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν τις κλινικές δοκιμές με την ονομασία RECOVERY, οι οποίοι δηλώνουν ότι το φάρμακο θα πρέπει να περιληφθεί στο πρωτόκολλο για τους νοσηλευόμενους ασθενείς του κορωνοϊού. «Είναι ένα αποτέλεσμα που δείχνει ότι εάν σε ασθενείς με Covid-19 και βρίσκονται στον αναπνευστήρα ή έχουν υποβοήθηση της αναπνοής με οξυγόνο χορηγηθεί δεξαμεθαζόνη, σώζονται ζωές, και αυτό με πολύ χαμηλό κόστος», δήλωσε ο Μάρτιν Λάντρεϊ, καθηγητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, εκ των επικεφαλής της ευρείας έρευνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments