Διεθνή

ΗΠΑ: Αστυνομικός ψέκασε στο πρόσωπο 7χρονου παιδιού σπρέι πιπεριού

ΗΠΑ: Αστυνομικός ψέκασε στο πρόσωπο 7χρονου παιδιού σπρέι πιπεριού
ΗΠΑ: Οι σοκαριστικές εικόνες τραβήχτηκαν από τον 34χρονο Εβάν Χρέχα, ο οποίος ζήτησε τον λόγο από τον αστυνομικό προειδοποιώντας τον ότι θα τις αναρτήσει στο διαδίκτυο, όπως και έκανε.

Σε συνεχείς εντάσεις βρίσκονται ακόμα οι ΗΠΑ αφού καθημερινά οργανώνονται αντιρατσιστικές  διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 46χρονου George Floyd από τους τρεις αστυνομικούς.  Έπειτα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας εικόνες αλλά και βίντεο υπέρμετρης αστυνομικής βίας, με πιο πρόσφατη τη δολοφονία ενός ακόμη Αφροαμερικανού, του 27χρονου Ρεϊσάρντ Μπρουκς, η οποία προκάλεσε νέες διαμαρτυρίες και επεισόδια.

Η επίθεση στο 7χρονο αγοράκι

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί έντονες αντιδράσεις, ένα βίντεο που δείχνει ένα 7χρονο αγόρι να κλαίει με λυγμούς, αφότου τον ψέκασε στο πρόσωπο με σπρέι πιπεριού αστυνομικός, ενώ το παιδί και η οικογένειά του συμμετείχαν σε ειρηνική διαδήλωση του κινήματος «Black Lives Matter» στο Σιάτλ. Όπως αναφέρουν τα διεθνή δίκτυα, το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο. Ο Mando Avery και ο 7χρονος γιος του, Αφοραμερικανοί και οι ίδιοι, αφού ολοκλήρωσαν την προσευχή τους στην εκκλησία τους, πήγαν στη διαδήλωση που λάμβανε χώρα στο Σιάτλ ενάντια στον ρατσισμό. Ξαφνικά και χωρίς κανένα λόγο, όπως δήλωσε ο πατέρας, ένας αστυνομικός ψέκασε με σπρέι πιπεριού τον Avery, τον γιο του και την οικογένειά τους, ενώ τον 7χρονο τον πέτυχε στο πρόσωπο.

Το στιγμιότυπο κατέγραψε με το κινητό του ο 34χρονος κομμωτής Evan Hreha, ο οποίος μάλιστα κρατήθηκε από τις Αρχές για το συγκεκριμένο οπτικό υλικό, το οποίο έγινε viral. «Θα τους έλεγα ότι στόχευαν τον γιο μου», ανέφερε στον Guardian ο Avery όταν ρωτήθηκε τι θα έλεγε στην Αστυνομία. Παράλληλα, τόνισε πως κανένας άλλος αστυνομικός ή προσωπικό υγείας που βρισκόταν λίγο πιο πέρα δεν πήγαν να βοηθήσουν το παιδί. «Απλώς δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν και κοιμούνται», σημείωσε.

«Τι έκανα για να το αξίζω αυτό;»  – Τα λόγια του παιδιού

Το σίγουρο είναι πως ένα 7χρονο αγόρι, σε ειρηνική διαδήλωση, δεν μπορεί να αποτελέσει κανενός είδους απειλή για τον οποιοδήποτε αστυνομικό, ώστε να «αξίζει» αυτή την αντιμετώπιση. Αυτή παραμένει, εξάλλου και η απορία του ίδιου του 7χρονου που εξακολουθεί να φέρει εγκαύματα στο μάγουλό του: «Τι έκανα για να το αξίζω αυτό;». Η απάντηση είναι κατηγορηματικά πως σε κανένα παιδί δεν αξίζει να βιώνει τη βία, πόσω δε μάλλον από εκείνους που υποτίθεται ότι πρέπει να το προστατεύουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments