Πολιτική

Νέο όνομα ΣΥΡΙΖΑ: Στην πορεία για το συνέδριο αλλάζει και το όνομα

Νέο όνομα ΣΥΡΙΖΑ: Στην πορεία για το συνέδριο αλλάζει και το όνομα
Νέο όνομα ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλύφθηκε η νέα ονομασία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Αποτελεί πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και θα επισφραγιστεί από το συνέδριο.

«ΣΥΡΙΖΑ – Προδευτική Συμμαχία» θα ονομάζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το συνέδριο του. Αυτό ανακοίνωσε επισήμως η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να ξεκινήσει εργασίες για τη διεξαγωγή του συνεδρίου το φθινόπωρο. Το νέο όνομα αποτελεί εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα και θα επικυρωθεί από το συνέδριο.

Σύμφωνα δε με κομματικές πηγές, κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα εξωστρέφειας και επανεκκίνησης των διαδικασιών για διεύρυνση αλλά και για ανανέωση σε επίπεδο προσώπων και διαδικασιών έδωσε. Αυτήν την πολιτική κατεύθυνση εξυπηρετεί και η αλλαγή του ονόματος.

Κατά τις ίδιες πηγές μίλησε για την ανάγκη να προχωρήσει γοργά η διαδικασία της διεύρυνσης με τη σύγκληση της ΚΕΑ αλλά και της αξιολόγησης της δουλειάς του κόμματος σε όλους τους τομείς: Στην κοινοβουλευτική ομάδα, την ευρωομάδα και στα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Γραμματεία:

Η ΠΓ αποφάσισε στο επόμενο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Πρόεδρος να εισηγηθεί την επανεκκίνηση των διαδικασιών Ανασυγκρότησης στην πορεία προς το 3ο Συνέδριο. Η αρχή θα γίνει με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης το Σάββατο 27 Ιουνίου.

Η εισήγηση του Προέδρου θα περιλαμβάνει τους εξής άξονες:

1. Η ΚΕΑ να υιοθετήσει την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ του όρου Προοδευτική Συμμαχία, ως απόφαση – πρόταση που θα επικυρωθεί στο Συνέδριο. Στο βαθμό όμως που η πρόταση θα έχει την έγκριση ευρύτατης πλειοψηφίας της ΚΕΑ, θα χρησιμοποιείται ήδη από την προσυνεδριακή περίοδο σε επίσημα λογότυπα και στις κάρτες μελών του κόμματος.

2. Το 3ο Συνέδριο να διεξαχθεί το φθινόπωρο. Στα τέλη του καλοκαιριού, και ανάλογα με τη πορεία της πανδημίας, θα προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία”.

3. Η ΚΕΑ να αποφασίσει τη συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, αναθέτοντας στο Πολιτικό Συμβούλιο να ορίσει τη σύνθεσή της, με απόφαση που θα ληφθεί στο τέλος καλοκαιριού, μόλις καθοριστεί ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου.

4. Επανεκκίνηση της εγγραφής νέων μελών τόσο στον iSYRIZA, όσο και στις Οργανώσεις Μελών. Έκδοση κάρτας μέλους για όλα τα μέλη. Επισκέψεις στελεχών σε όλη τη χώρα και διοργάνωση ανοικτών εκδηλώσεων και συνελεύσεων.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments