Αθλητισμός

Champions League – Europa League: Στην Αθήνα oι κληρώσεις και η απονομή της «Χρυσής Μπάλας»

Champions League – Europa League: Στην Αθήνα oι κληρώσεις και η απονομή της «Χρυσής Μπάλας»
Champions League - Europa League: Τον Οκτώβριο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις Champions League και Europa League όπως και η απονομή της «Χρυσής Μπάλας».

Έσκασε η “βόμβα”. Η Εκτελεστική Επιτροπής της UEFA αποφάσισε ομόφωνα οι κληρώσεις του Champions League, του Europa League καθώς και η απονομή της “Χρυσής Μπάλας” να πραγματοποιηθούν φέτος τον Οκτώβριο στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Την είδηση έκανε γνωστή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε πως η απόφαση οριστικοποιήθηκε από την UEFA και αναμένεται να ανακοινωθεί και από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία των εν λόγω εκδηλώσεων.

Η ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει τα εξής:

«Με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA οι κληρώσεις του Champions League, του Europa League, τα βραβεία της UEFA και οι σχετικές παράπλευρες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν φέτος τον Οκτώβριο στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η επιλογή της Ελλάδας από την UEFA συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της UEFA μετά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η απόφαση της UEFA συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή τη ‘Ελλάδας, ως μιας σύγχρονης ασφαλούς χώρας, που είναι σε θέση να φιλοξενεί διοργανώσεις αυτού του επιπέδου. Καθοριστικό γεγονός για την οριστικοποίηση της συμφωνίας ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες μέρες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν».

Eν αναμονή των αποφάσεων για τον τελικό:

Την ίδια ώρα, υπενθυμίζεται πως βρισκόμαστε “stand by” για τις αποφάσεις της UEFA σχετικά με το πως θα ολοκληρωθεί η φετινή διοργάνωση. Στις επικείμενες συσκέψεις σήμερα και αύριο, 18 Ιουνίου, αναμένεται να αποφασιστεί η ημέρα διεξαγωγής του μεγάλου τελικού αλλά και ο τόπος που αυτός θα διεξαχθεί. Όπως έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής, η επικρατέστερη ημερομηνία είναι αυτή της 23ης Αυγούστου, περίπου μια εβδομάδα πριν από τον μεγάλο τελικό του Europa League, με το «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας να είναι το στάδιο που θα τον φιλοξενήσει. Σημειώνεται, πως λόγω κορωνοϊού δεν υπάρχει η δυνατότητα για διπλούς αγώνες. Έτσι οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί θα είναι μονοί.

Μάλιστα ρεπορτάζ, της «AS», αναφέρει πως η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας αποτελεί την καλύτερη επιλογή για αυτό το άτυπο Final-8 , καθώς τα κρούσματα στη χώρα είναι λίγα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι το «Ντα Λουζ» του τελικού απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από το «Ζοζέ Αλβαλάδε», το οποίο θα είναι το γήπεδο που θα διεξαχθούν οι αγώνες της τελικής φάσης. Στόχος των ιθυνόντων της UEFA είναι το διήμερο 8-9 Αυγούστου να πραγματοποιηθούν τα εναπομείναντα παιχνίδια για τη φάση των 16 και στη συνέχεια οι ομάδες να κοιτάξουν τα νοκ άουτ, τα οποία αναμένεται να αρχίσουν στις 12 Αυγούστου. Φυσικά, οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Σχετικά με το Europa League, η Γερμανία είναι η χώρα που έχει ζητήσει να φιλοξενήσει την τελική φάση, παρά το γεγονός πως αρχικά ο τελικός επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Υπενθυμίζεται, πως ο Ολυμπιακός έχει τη ρεβάνς με τη Γουλβς για τους «16» της διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα είχε λήξει με σκορ 1-1.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των «16» του Champions League:

*Έχουν προκριθεί στα προημιτελικά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments