Ελλάδα

Eλλάδα καθαρά νερά: “Φιγουράρει” στην 4η θέση μελέτης – Πρώτη η Κύπρος

Eλλάδα καθαρά νερά: “Φιγουράρει” στην 4η θέση μελέτης – Πρώτη η Κύπρος
Eλλάδα καθαρά νερά: Σύμφωνα με τον Οργανισμό Περιβάλλοντος οι παραλίες στη Μεσόγειο έχουν καθαρότερα νερά για το λόγο αυτό Ελλάδα και Κύπρος "θριαμβεύουν".

Άλλη μια διάκριση για τη χώρα μας που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Είναι ευρέως γνωστό ότι η Ελλάδα διακρίνεται για τις υπέροχες παραλίες της με τα γαλάζια νερά. Δεν είναι λίγα μάλιστα τα νησιά ολόκληρης της χώρας που διαθέτουν υπέροχες αμμουδερές παραλίες, σαν να βγήκαν από παραμύθι. Εξάλλου όλα αυτά δικαιολογούν το γεγονός ότι η Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη της περιβαλλοντικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης “φιγουράρει” ανάμεσα στις πέντε πρώτες χώρες με τα πιο καθαρά νερά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αξίζει δε να επισημανθεί ότι η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Ευρώπη παραμένει αρκετά υψηλή με τη χώρα μας να βρίσκεται στις πέντε πρώτες με τα πιο καθαρά νερά. Χαρακτηριστικά, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος αναφέρει ότι στους 22.295 χώρους που ελέγχθηκαν, το 84,6% είχε εξαιρετική ποιότητα νερού. Συνεπώς τα στατιστικά στοιχεία δεν μπορούν παρά μόνο να μας κάνουν αρκετά περήφανους και ικανοποιημένους.

Η μελέτη της περιβαλλοντικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ασχολήθηκε με 27 χώρες της ΕΕ

Σύμφωνα με τη μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, ενδελεχής ήταν η ανάλυση που έγινε ανά χώρα αποκαλύπτοντας πως σε πέντε χώρες (Κύπρος, Αυστρία, Μάλτα, Ελλάδα και Κροατία), τουλάχιστον το 95% των υδάτων ήταν άριστης ποιότητας.

Πρωτιά για την Κύπρο – Αφήνει πίσω της την Αυστρία

Ας δούμε όμως την έρευνα μεταφρασμένη σε αριθμούς. Πρωταθλήτρια της μελέτης είναι η Κύπρος, με το 99,1% των παραλιών της να έχει άριστης ποιότητας νερά, ενώ η Ελλάδα έρχεται τέταρτη με 95,7%, πίσω από την Αυστρία και τη Μάλτα. Ωστόσο, από τις χώρες που μελετήθηκαν και ελέγχθηκαν, η Πολωνία ήταν εκείνη η χώρα με λιγότερο από 50% των υδάτων κολύμβησης να χαρακτηρίζονται ως «εξαιρετικά». Παράλληλα, η Αλβανία κατέγραψε των υψηλότερο αριθμό παραλιών με «φτωχή» ποιότητα στα νερά τους (5,9%).

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος τονίζει πως η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης είναι γενικά καλύτερη σε παράκτιες τοποθεσίες από ό,τι στην ενδοχώρα

Η μελέτη του Οργανισμού τονίζει ότι το 87,4% των παράκτιων περιοχών κολύμβησης ταξινομούνται ως εξαιρετικές, σε σύγκριση με το 79,15% των νερών της ενδοχώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γενικά, ο Οργανισμός Περιβάλλοντος επισημαίνει ότι οι παραλίες στη Μεσόγειο έχουν καθαρότερα νερά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments