Τεχνολογία

Μεγάλες αλλαγές ανακοίνωσε το viber στη λειτουργία του

Μεγάλες αλλαγές ανακοίνωσε το viber στη λειτουργία του
Το Viber προχωράει σε μεγάλες αλλαγές και οι συνομιλίες δεν θα είναι όπως τις είχαμε συνηθίσει.

Το Viber είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο όλοι οι χρήστες θα έρθουν αντιμέτωποι με σημαντικές αλλαγές το επόμενο διάστημα. Οι συνομιλίες και οι κλήσεις θα παραμείνουν δωρεάν, αλλά θα έρθουν δυο μεγάλες αλλαγές. Η μια από αυτές είναι τα μηνύματα που αυτοκαταστρέφονται όπως συμβαίνει στις ταινίες.  Φυσικά αυτό θα γίνεται μόνο αν αυτός που στέλνει το μήνυμα επιλέξει την αυτόματη διαγραφή του μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Στο κάτω μέρος της οθόνης εκεί που είναι τα εικονίδια με την φωτογραφική μηχανή και τα GIF, πλέον έχει προστεθεί και ένα ρολόι. Πατώντας σε αυτή την επιλογή βγαίνουν οι χρονικές επιλογές που έχεις: 10 δευτερόλεπτα, 30 δευτερόλεπτα, 1 λεπτό και 1 ώρα. Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που θα μείνει στο τσατ το μήνυμά σου, από τη στιγμή που θα μπει στην συνομιλία ο άνθρωπος που του το έχεις στείλει.

Από τη στιγμή που ο χρήστης πατήσει μία από τις επιλογές, όλα τα επόμενα μηνύματα που θα ανταλλάξει, θα μείνουν για το χρονικό διάστημα που έχεις διαλέξει. Για να το απενεργοποιήσεις, θα πρέπει να πατήσεις την επιλογή τέρμα δεξιά που λέει «ανενεργό».

Προσοχή στα Screenshot

Σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι παίρνουν Screenshot από τις συνομιλίες χωρίς να το ξέρει κάποιος άλλος. Το Viber δίνει τη λύση ενημερώνοντας. Αν λοιπόν ο άλλος κάνει printscreen, τότε στην συνομιλία θα εμφανιστεί το εξής μήνυμα: «Ο χρήστης … πήρε ένα στιγμιότυπο οθόνης». Η λειτουργία αυτή δεν είναι διαθέσιμη, προς το παρόν τουλάχιστον, στις ομαδικές συνομιλίες.

Λίγα λόγια Viber

Το Viber ιδρύθηκε από τέσσερις ισραηλινούς εταίρους: Ταλμών Marco, Ιγκόρ Megzinik, Σάνη Maroli και Ofer Smocha, με τον Marco ως Διευθύνοντα Σύμβουλο. Το Viber αρχικά ξεκίνησε για το iPhone στις 2 Δεκεμβρίου, 2010, σε άμεσο ανταγωνισμό με το Skype. Μία προ-έκδοση για το Android περιορίζονταν σε 50.000 χρήστες εμφανίστηκε Μάιο του 2011, μια απεριόριστη έκδοση κυκλοφόρησε στις 19 Ιουλίου, 2012. Το Viber για συσκευές BlackBerry και Windows ξεκίνησε στις 8 Μαΐου, 2012.

Αρχικά, φωνητική κλήση ήταν διαθέσιμη μόνο για εφαρμογές iPhoneκαι Android, με την υπόσχεση ότι θα προστεθεί στις επερχόμενες εκδόσεις για Bada, Symbian και Windows εφαρμογές τηλεφώνου, χωρίς να αναφέρει ούτε Series 40 ή BlackBerry OS. Ο περιορισμός φαίνεται να βρίσκεται στον πυρήνα του Blackberry OS και Series 40, που δεν έχουν εύκολη υποστήριξη για εφαρμογές VoIP. Στις 13 Φεβρουαρίου, το 2014, η Rakuten ανακοίνωσε ότι είχε αποκτήσει το Viber για $ 900 εκατομμύρια

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments