Διεθνή

Πέθανε ο Ίαν Χολμ

Πέθανε ο Ίαν Χολμ
Πέθανε ο Ίαν Χολμ: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός που μεταξύ άλλων έπαιξε στο Lord Of The Rings.

Μια τραγική είδηση έγινε γνωστή το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο σπουδαίος ηθοποιός Ίαν Χολς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ατζέντης του ηθοποιού. «Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο Ίαν Χολμ. Έφυγε ειρηνικά στον ύπνο του ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο με την οικογένεια του δίπλα. Γοητευτικός, ευγενικός και τρομερά ταλαντούχος, θα μας λείψει πολύ» αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Πριν από λίγες ημέρες τα μέλη του καστ του Lord Of The Rings είχαν κάνει ένα άτυπο online reunion χωρίς τον 88χρονο. Αυτό τον είχε στεναχωρήσει ιδιαίτερα «Ζητώ συγγνώμη που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας, ελπίζω η διαδρομή σας να σας έχει πάει σε πολλά μέρη. Βρίσκομαι σε καραντίνα στο… χομπιτόσπιτο μου», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.  Η σύζυγος του κατέγραψε τις τελευταίες μέρες τη ζωής του σε μια σειρά από πίνακες ζωγραφικής που μπορείτε να δείτε εδώ.

Λίγα λόγια για τον Ίαν Χολμ

Ο Σερ Ίαν Χολμ, είναι Άγγλος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Μεταξύ άλλων ρόλων του, είναι γνωστός για τις εμφανίσεις του στις ταινίες Alien (1979), Το Πέμπτο Στοιχείο (1997) και From Hell (2001). Περισσότερη ακόμα δημοτικότητα στον κινηματογράφο έλαβε ως Bilbo Baggins στην τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (2001-2003), καθώς και στην τριλογία Χόμπιτ (2012-2014), όπου εκεί ερμήνευσε τον χαρακτήρα μόνο στις σκηνές προχωρημένης ηλικίας.

Ενεργός ηθοποιός και στο θέατρο, βραβεύτηκε το 1967, με το βραβείο Tony, για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο The Homecoming. Το 1998, βραβεύτηκε και με το βραβείο Laurence Olivier, για την ερμηνεία του στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Βασιλιάς Ληρ. Το 1981, βραβεύτηκε και με BAFTA, για τον ρόλο τους στην ταινία Οι Δρόμοι της Φωτιάς (1981), ρόλος που του χάρισε και μία υποψηφιότητα στην Αμερικανική Ακαδημία.

Ενδεικτικά η φιλμογραφία του

  • The Bofors Gun
  • The Fixer
  • A Midsummer Night’s Dream
  • Dance with a Stranger
  • The Sweet Hereafter
  • King Lear
  • The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
  • The Lord of the Rings: The Return of the King

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments