Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος κωπηλάτης

Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος κωπηλάτης
Θεσσαλονίκη: Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον αγνοούμενο κωπηλάτη στον Θερμαϊκό Κόλπο, στους Νέους Επιβάτες.

Ο κωπηλάτης ο οποίος είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος από την Παρασκευή (19 Ιουνίου) στον Θερμαϊκό Κόλπο, εντοπίστηκε νεκρός.

Οι πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η εν λόγω αναζήτηση είχε τραγική κατάληξη αφού ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός, μετά από τις έρευνες που διενεργήθηκαν για τον αγνοούμενο κωπηλάτη στον Θερμαϊκό Κόλπο, στους Νέους Επιβάτες, στη Θεσσαλονίκη.

Τον έψαχναν από την προηγούμενη ημέρα…

Να θυμίσουμε ότι οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό του αγνοούμενου είχαν ξεκινήσει από το βράδυ της Παρασκευής (19 Ιουνίου). Δυστυχώς, όμως, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός από στελέχη του Σώματος. Σύμφωνα με το thestival, η σορός ανασύρθηκε περίπου στις 06.00 το πρωί και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ξεκίνησαν το βράδυ της προηγούμενης ημέρας γύρω στις 21:30, όταν μία γυναίκα κάλεσε την Λιμενική Αρχή Μηχανιώνας και ενημέρωσε για χειριστή κωπηλατικής σανίδας, ο οποίος βρίσκεται σε κίνδυνο.

Πώς γίνεται η έρευνα και διάσωση στη θάλασσα;

Με αφορμή αυτή την τραγική ιστορία, σύμφωνα με το flash, ας θυμηθούμε ποιοι είναι εκείνοι οι βασικοί κανόνες που ακολουθούν οι Αρχές σε τέτοιες περιπτώσεις με συγκεκριμένες κινήσεις και περιλαμβάνονται στις οδηγίες ως εξής:

  • Ο συντονισμός του έργου έρευνας και διάσωσης στο θαλάσσιο χώρο ευθύνης της χώρας
  • Η συνεργασία όταν κριθεί απαραίτητο με τα Γενικά Επιτελεία Ναυτικού και Αεροπορίας καθώς και άλλους φορείς, υπηρεσίες και ιδιώτες που υποχρεούνται ή προσφέρονται να συνδράμουν σε περίπτωση ατυχήματος στον θαλάσσιο ευθύνης της χώρας
  • Η συνεργασία με κέντρα συντονισμού έρευνας και διάσωσης άλλων χωρών
  • Η οργάνωση, υποστήριξη και λειτουργία των ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων καθώς και συστημάτων θαλάσσιας κυκλοφορίας που σχετίζονται με το έργο της έρευνας και διάσωσης και της επιτήρησης του θαλάσσιου χώρου ευθύνης της χώρας.

Και να τονισθεί πως αν και στην περίπτωση του άτυχου άνδρα επήλθε ο θάνατος, εδώ και λίγους μήνες με εγκύκλιο του Λιμενικού Σώματος θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους  δεν λαμβάνουν υπόψιν τους, τις καιρικές συνθήκες και με δική τους υπαιτιότητά θα χρειαστούν μέσα διάσωσης και προσωπικό του Σώματος για τη διάσωση τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments