Πολιτική

Νίκη Κεραμέως για Πανελλήνιες: Πάμε καλά παρά τις δυσκολίες

Νίκη Κεραμέως για Πανελλήνιες: Πάμε καλά παρά τις δυσκολίες
Νίκη Κεραμέως για Πανελλήνιες: Η υπουργός Παιδεία αναφέρθηκε στις φετινές εξετάσεις τονίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν τα πράγματα πάνε αρκετά καλά.

Οι φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις σημαδεύτηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων με συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” τόνισε ότι τα πράγματα πάνε πολύ καλά. “Οι πανελλαδικές εξετάσεις έχουν πάει πάρα πολύ καλά παρά τις φετινές δυσκολίες. Και λεω δυσκολίες γιατί δυσκολίες ήταν και για τους μαθητές λόγω του κορονοϊού, και για τους εκπαιδευτικούς που στην τελική ευθεία προετοιμασίας κλήθηκαν να μεταφέρουν όλη τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στην εξ αποστάσεων και για το υπουργείο βεβαίως το οποίο κλήθηκε να οργανώσει πανελλαδικές μια εποχή που όλη η χώρα είχε λίγο πολύ παγώσει.

Παρόλα αυτά έχουν πάει πάρα πολύ καλά, ολοκληρώνονται σιγά –σιγά τα βασικά μαθήματα… Έχουν τηρηθεί απόλυτα όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, δεν έχουμε ως τώρα κανένα κρούσμα σε περίπτωση υποψηφίου. Έχουμε ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών για αυτό έχουμε και περισσότερα εξεταστικά κέντρα φέτος απ’ ότι πέρυσι και χθες ανακοινώσαμε ειδικά όσον αφορά τα ειδικά μαθήματα ενώ παραδοσιακά τα ειδικά μαθήματα εξετάζονται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φροντίσαμε ούτως ώστε φέτος να προστεθούν ειδικά εξεταστικά κέντρα σε τρεις επιπλέον περιοχές, στην Κρήτη, την Πάτρα και το Αγρίνιο και στην Ξάνθη“.

Το επίμαχο θέμα με τα καλλιτεχνικά

Για το θέμα που προέκυψε με το μάθημα των καλλιτεχνικών η υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δεν υπάρχει καμία αλλαγή αναφορικά με τη μουσική σε όλο το σχολείο, ότι ίσχυε συνεχίζεται κανονικά. Στα καλλιτεχνικά επίσης συνεχίζεται κανονικά σε όλο το Δημοτικό και σε όλο το Γυμνάσιο. Η αλλαγή που επήλθε αφορά σε ένα μάθημα επιλογής της ‘Α Λυκείου το οποίο το επέλεγε μικρός αριθμός μαθητών”.

Τέλος η Νίκη Κεραμέως δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στις εξελίξεις με το ηχητικό που διέρρευσε με τον Νίκο Παππά. Η υπουργός τόνισε ότι οι αποκαλύψεις σοκάρουν και δείχνουν ότι υπάρχει αδίστακτο παρακράτος. “ο σχετικό υλικό που βγήκε χθες προφανώς πρόκειται για μια αποκάλυψη σοκαριστική και δείχνει να μιλάμε για ένα πρωτοφανές, αδίστακτο παρακράτος. Προφανώς όλα αυτά πρέπει να διερευνηθούν σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος αλλά είναι πραγματικά σοκαριστικά. Δηλαδή αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν, προκαλούν ανατριχίλα. Δεν ξέρω σε τι βαθμό θα περίμενε κανείς ότι θα περίμενε κανείς ότι θα ακούγαμε τέτοιες συνομιλίες. Μιλάμε για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης διάκρισης εξουσιών, γενικότερα ήταν σοκαριστικές οι αποκαλύψεις”, ήταν τα λόγια της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments