Πολιτική

Σε κόμμα έκπληξη ο Στιβ Γιατζόγλου

Σε κόμμα έκπληξη ο Στιβ Γιατζόγλου
Η απόφασή του θα προκαλέσει συζητήσεις.

Για εκείνους που παρακολουθούν τις πολιτικές ανακατατάξεις στο χώρο της ακροδεξιάς και ειδικότερα τα τεκταινόμενα στο κόμμα της Χρυσής Αυγής θα θυμούνται πως ένας από τους υποψήφιους του ήταν και ο πρώην προπονητής μπάσκετ Στιβ Γιατζόγλου, ο οποίος εδώ και χρόνια ήταν απολογητής των χρυσαυγιτών, είχε ξεπλύνει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συγκρίνοντάς τη με μνημόνια, ενώ πόζαρε όλο χάρη με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ μετά και τις δημόσιες τοποθετήσεις του βρήκε πολιτική στέγη στο κόμμα της Χρυσής Αυγής η οποία τον στήριξε ως υποψήφιο στην Α Πειραιώς όπου απέτυχε παταγωδώς παρόλο που περίμενε να ψηφιστεί από την δεξαμενή του Ολυμπιακού με τη φανέλα του οποίου είχε πρωταγωνιστήσει τη δεκαετία του 1970.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Στιβ Γιατζόγλου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τοποθετήσεις του, ενώ οι οπαδοί του Πανιωνίου είχαν θέσει βέτο ώστε να μην αναλάβει τα ηνία της ομάδας της Νέας Σμύρνης –ενός προσφυγικού σωματείου που δεν μπορεί να έχει κάποια σχέση με τις απόψεις του συγκεκριμένου ανθρώπου και της οργάνωσης που υποστηρίζει.

Τότε, ο κ. Γιατζόγλου είχε απαντήσει με το μνημειώδες «φυσικά και είμαι φασίστας» επιχειρώντας μία άσχετη σύγκριση ανάμεσα στην πολιτική και τον πρωταθλητισμό. Είχε πει συγκεκριμένα: «Και αυτοί έκαναν τα δικά τους… Τι σημαίνει “δεν δεχόμαστε φασίστες στον Πανιώνιο”; Τι είναι αυτό; Είπαν ότι υποστηρίζω την Χρυσή Αυγή… Φυσικά και είμαι φασίστας! Ο αθλητισμός είναι φασισμός. Κάθε αθλητικός χώρος έχει φασισμό. Οι προπονητές δηλαδή τι είναι; Δημοκράτες; Υπάρχει κανένας αθλητής που ψηφίζει για να παίξει βασικός ή όχι; Κάθε προπονητής και κυρίως οι μεγάλοι, ο Ιωαννίδης, ο Ίβκοβιτς, ο Ομπράντοβιτς, δεν έχουν δημοκρατικές αρχές. Έτσι είναι, τι να κάνουμε;».

Ευτυχώς για τη χώρα ο κ. Γιατζόγλου έμεινε στα αζήτητα όπως και το κόμμα που υποστήριζε στις τελευταίες εκλογές με απόφαση του ελληνικού λαού. Τώρα όμως που οι εξελίξεις τρέχουν και όσοι παρακολουθούν έστω αποσπασματικά την ακροδεξιά είδαν τη διάσπαση της Χρυσής Αυγής με το άλλοτε “παιδί” του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη να φεύγει κατηγορώντας το κόμμα που τον ανέθρεψε και να χαράζει δική του πορεία.

Στην παρουσίαση που έκανε για το νέο του κόμμα στο οποίο θα ηγηθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης παρουσίασε τον Στιβ Γιατζόγλου στον οποίο παρέδωσε τα “κλειδιά” του τομέα του αθλητισμού μαζί με τον Αναστάσιο Ψαθά που υπήρξε παγκόσμιος πρωταθλητής Μαραθωνίου. Έτσι λοιπόν ο προπονητής μπάσκετ εντάχθηκε στο νέο πολιτικό ακροδεξιό φορέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments