Πολιτική

Συνομιλία Μιωνή – Παππά: Στον εισαγγελέα το ηχητικό της συνομιλίας τους

Συνομιλία Μιωνή – Παππά: Στον εισαγγελέα το ηχητικό της συνομιλίας τους
Συνομιλία Μιωνή - Παππά: Στον Εισαγγελέα πήγε το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας ανάμεσα στον επιχειρηματία και τον πρώην υπουργό.

Το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτή, Νίκου Παππά πήγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και συγκεκριμένα στον προϊστάμενο της, Ευάγγελο Ιωαννίδη. Ακόμα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκαν το συνοδευτικό έγγραφο του Σ. Μιωνή, τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τα πρακτικά της 2ήμερης κατάθεσης του Νίκου Παππά τον περασμένο Μάρτιο και τη χθεσινή κατάθεση του Δ. Παπαγγελόπουλου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και δήλωση του Ν. Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί και αύριο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε έρευνα για τα καταγγελλόμενα και σε θετική περίπτωση, προς ποια κατεύθυνση θα στραφεί αυτή.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή διαβίβασε τον φάκελο για τον Νίκο Παππά στον εισαγγελέα σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας βάσει του οποίου «οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις».

Θυμίζουμε ότι ο Στέλιος Πέτσας με δήλωσή του ζήτησε τη διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ. «24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Να μην μιλά για παρακράτος η κυβέρνηση των παράνομων ηχογραφήσεων και των εν κρυπτώ χρηματοδοτήσεων ανύπαρκτων ΜΜΕ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση απάντησή του και προσθέτει: «Θα προτείναμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που φέρνει στη Βουλή παράνομες ηχογραφήσεις και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν μιλά για «παρακράτος» και ζητά διαγραφές, να είναι λίγο πιο προσεκτικός.

Ειδικά όταν το πανελλήνιο πλέον γνωρίζει πως ο ίδιος καλύπτεται από τον κ. Μητσοτάκη, αν και φέρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ανύπαρκτων ΜΜΕ, τη λίστα των οποίων αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα. Σε ό,τι δε αφορά την ουσία, αντί η ΝΔ να ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά, αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments