Ελλάδα

Ψευτογιατρός: Περισσότερες από 50 οι καταγγελίες εναντίον του [vid]

Ψευτογιατρός: Περισσότερες από 50 οι καταγγελίες εναντίον του [vid]
Ψευτογιατρός: Η αστυνομία θα δέχεται καθημερινά τέσσερις με πέντε καταθέσεις από πολίτες που κατήγγειλαν τη δράση του.

Νέος κύκλος καταθέσεων για τη δράση του 47χρονου ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη, ξεκινά από σήμερα Τετάρτη (24 Ιουνίου) στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αστυνομία θα δέχεται καθημερινά τέσσερις με πέντε καταθέσεις από πολίτες που κατήγγειλαν τη δράση του γιατρού «μαϊμού» μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης. Συνολικά, η Αστυνομία έχει λάβει 50 νέες καταγγελίες, εκ των οποίων οι 35 χαρακτηρίζονται ως σοβαρές.

Όσο για το ποσό που κέρδισε από τις απάτες ο Νίκος Κοντοστάθης, ο οποίος ενώπιον του Ανακριτή δήλωσε «εμπειρικός βοτανολόγος», αναμένεται να ξεπεράσει μετά τις νέες καταγγελίες τις 120.000 ευρώ και έτσι η πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία για απάτη αναμένεται να μετατραπεί σε κακούργημα.

Παραδέχτηκε ότι δεν είναι γιατρός, μα δεν παραδέχτηκε ότι ευθύνεται για τους θανάτους

Να τονισθεί πως μετατροπή της κατηγορίας θα υπάρξει για συνέργεια σε κακούργημα και για τους τρεις γιατρούς που φέρονται να συνεργάστηκαν με τον 47χρονο. Πάντως, αρκετές από τις νέες καταγγελίες προέρχονται και από την επαρχία όπου θα ταξιδέψουν αστυνομικοί από την Αθήνα για να λάβουν καταθέσεις.

Ο Ανακριτής έχει δώσει εντολή στο αρμόδιο Τμήμα της Ασφάλειας Αττικής να συνεχίσει την έρευνα. Έτσι, αναμένεται να σχηματιστεί συμπληρωματική δικογραφία για τον Νίκο Κοντοστάθη ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι δεν είναι γιατρός, ενώ δεν παραδέχτηκε ότι ευθύνεται για το θάνατο τριών ανθρώπων.

Πίστευε ότι πραγματικά θα βοηθούσε αυτούς τους ασθενείς

Θυμίζουμε πως ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουνίου, ο 47χρονος που έφτασε στην Ευελπίδων φορώντας καπέλο τζόκεϊ, αλεξίσφαιρο γιλέκο και μάσκα, προκειμένου να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι: «Δεν θα έκανα ποτέ κακό σε παιδιά, είμαι κι εγώ πατέρας». Στη συνέχεια υποστήριξε ότι τα σκευάσματα τα χρησιμοποιούσε γιατί πραγματικά πίστευε ότι θα κάνουν καλό στους ασθενείς.

Παράλληλα, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Το κατηγορητήριο που τον βαραίνει, του αποδίδει τους θανάτους τριών ασθενών και άλλα σοβαρά αδικήματα καθώς επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπείες πλήρους ίασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments