Ελλάδα

Κωστής Πολύζος: Ποινή ισόβιας κάθειρξης στη μητέρα και τον πατριό του για τη δολοφονία

Κωστής Πολύζος: Ποινή ισόβιας κάθειρξης στη μητέρα και τον πατριό του για τη δολοφονία
Κωστής Πολύζος: Ο 23χρονος εξαφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνισή του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε στο κτήμα του πατριού του.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε την Πέμπτη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, στη μητέρα και τον πατριό του Κωστή Πολύζου, για τη δολοφονία του παιδιού τους, το Φεβρουάριο του 2011. Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχους τους δύο κατηγορουμένους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επισημαίνοντας πως δολοφόνησαν το παιδί τους, όντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το kozanilife.gr, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Εφετείου, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζου. Είχε προηγηθεί παρέμβαση του συνηγόρου υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, Απόστολου Λύτρα, ο οποίος πρότεινε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, αναφερόμενος και στα προβλήματα υγείας της μητέρας.

Με τη λήξη της δίκης, η μητέρα του Κωστή Πολύζου απευθύνθηκε στη δικαστική έδρα, λέγοντας: «Λυπόμαστε για εσάς. Καταδικάσατε δύο αθώους. Πώς θα κοιμηθείτε το βράδυ που βάλατε στη φυλακή δύο αθώους; Εγώ θα κοιμηθώ ήσυχη το βράδυ, αναρωτιέμαι για εσάς».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Κωστής Πολύζος εξαφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνισή του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης – Γρεβενών, από περαστικό κυνηγό της περιοχής.

Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης, αλλά ειδικά από την ημέρα εντοπισμού της σορού του Κωστή, οι υποψίες στράφηκαν στον πατριό του αλλά και την ίδια τη μητέρα του, που είχαν απευθυνθεί στην Αγγελική Νικολούλη, αναζητώντας τον 23χρονο. Η επιμονή αντρών της Ασφάλειας Κοζάνης αλλά και το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης – θρίλερ από τον ανακριτή της Κοζάνης οδήγησαν στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης και του πατριού αλλά και της μητέρας του Κωστή, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια διέμεναν στην Αθήνα.

Τελικά, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της 49χρονης μητέρας του και του 42χρονου πατριού του, με την κατηγορία για τον φόνο του νεαρού. Το ζευγάρι συνελήφθη το 2016 στην Ελευσίνα όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments