Τεχνολογία

Κορωνοϊός ρομπότ: Ενημερώνουν το επιβατικό κοινό στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος [vid]

Κορωνοϊός ρομπότ: Ενημερώνουν το επιβατικό κοινό στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος [vid]
Κορωνοϊός ρομπότ: Η πρώτη εφαρμογή σχεδιάστηκε για τους Κινέζους επιβάτες στη μητρική τους γλώσσα, αναδεικνύοντας το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε ένα από τα πρώτα «china - ready» αεροδρόμια της Ευρώπης.

Με σκοπό τη σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση του επιβατικού κοινού ως προς τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που πρέπει να τηρούνται εντός του αεροδρομίου και κατά τη διάρκεια των πτήσεων, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», επιστράτευσε τα δημοφιλή ρομπότ Pepper.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας επιστράτευσε τα δημοφιλή ρομπότ

Η Mobile Technology ανέπτυξε μια νέα εφαρμογή για τα ρομπότ Pepper με κύριο μήνυμά «Προτεραιότητά μας η υγεία σας». Στόχος να ενημερώνουν (σε ελληνικά και αγγλικά) με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τους ταξιδιώτες, οι οποίοι άρχισαν πάλι σταδιακά να επιστρέφουν από τις 15 Ιουνίου στη χώρα μας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας επιστράτευσε τα δημοφιλή ρομπότ. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή που σχεδιάστηκε για τους Κινέζους επιβάτες στη μητρική τους γλώσσα, αναδεικνύοντας το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε ένα από τα πρώτα «china – ready» αεροδρόμια της Ευρώπης.

Πέρα από την ενημέρωση, αναλαμβάνει και τη διασκέδαση όσων ταξιδεύουν!

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, η δεύτερη εφαρμογή σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί ελληνόφωνους και αγγλόφωνους επιβάτες που θέλουν να ενημερωθούν για τον καιρό, τις πτήσεις κ.α. Επιπρόσθετα, τους διασκεδάζει με κουίζ πολλαπλών απαντήσεων για τον Παρθενώνα, καθώς και με παιχνίδι εκπαιδευτικού περιεχομένου, ενώ παράλληλα διεξάγει σύντομη έρευνα ικανοποίησης κοινού.

Δίνουν τη δική τους νότα στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την τεχνολογική καινοτομία

Πλέον, στο νέο ξεκίνημα του αεροπορικού ταξιδιού, τα ρομπότ Pepper του αεροδρομίου συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους νότα στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την τεχνολογική καινοτομία. Η Mobile Technology, ως πιστοποιημένος συνεργάτης της κατασκευάστριας εταιρείας SoftBank Robotics, έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και των τριών ενεργών εφαρμογών με τις οποίες λειτουργούν τα ρομπότ του ΔΑΑ από το 2018 μέχρι σήμερα, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές του αεροδρομίου.

Χρήσιμες οδηγίες για την προστασία των επιβατών

Ο κίνδυνος για τον ταξιδιώτη θεωρείται πολύ υψηλός. Συνιστάται να αποφύγετε το ταξίδι, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο αφού ως σήμερα δεν υπάρχει εμβόλιο.

Αν ταξιδεύετε, πρέπει:

  • Να πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι.
  • Να αποφύγετε την επαφή με τα ζώα (ζωντανά ή νεκρά), τις αγορές ζώων και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (όπως μη μαγειρεμένο κρέας).
  • Να αποφύγετε την επαφή με ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, πρέπει:

  • Να αναβάλετε το ταξίδι σας ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).
  • Να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντηλο ή με το μανίκι (όχι με το χέρι) όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.
  • Να αποφύγετε την επαφή με άλλα άτομα ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments