Πως Να

Πως να καθαρίσω τα άλατα από το μπάνιο

Πως να καθαρίσω τα άλατα από το μπάνιο
Άλατα μπάνιου: Απομακρύνετε τα άλατα από το μπάνιο σας με φυσικό τρόπο.

Σε μερικούς ανθρώπους αρέσει το μπάνιο τους να γυαλίζει από καθαριότητα. Το μπάνιο βρωμίζει αρκετά εύκολα επειδή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με νερό και δεν αερίζεται τόσο καλά όσο άλλα δωμάτια. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν σχηματίζονται αποθέσεις αλάτων, που είναι εχθρός για τις βρύσες, το ντους και τους καθρέφτες. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τα άλατα από το μπάνιο με προϊόντα που υπάρχουν στο σπίτι.

Μαγειρική σόδα και ξύδι ή χυμός λεμονιού

Με αυτά τα απλά συστατικά και ένα σφουγγάρι μπορείτε να αφαιρέσετε τα άλατα από τον νιπτήρα σχεδόν αμέσως. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Βρέξτε ένα σφουγγάρι και βάλτε επάνω του μαγειρική σόδα.
  • Καθαρίστε τις βρώμικες επιφάνειες μέχρι να απομακρύνετε όλα τα άλατα.
  • Ξεπλύντε το σφουγγάρι και καθαρίστε ξανά τις επιφάνειες για να αφαιρέσετε τη μαγειρική σόδα.
  • Για να απομακρύνετε τους λεκέδες από τις άκρες της βρύσης, ψεκάστε λίγο χαρτί κουζίνας με ξύδι ή φρέσκο χυμό λεμονιού.
  • Τυλίξτε τη λεκιασμένη επιφάνεια με το χαρτί της κουζίνας και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.
  • Το επόμενο πρωί αφαιρέστε τους εναπομείναντες λεκέδες με ένα σφουγγάρι.
  • Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία για τα πλακάκια.

Η μαγειρική σόδα καθαρίζει όλες τις επιφάνειες χωρίς να τις βλάπτει. Επιπλέον, όπως το ξύδι και το λεμόνι, σκοτώνει τα βακτήρια χωρίς να είναι τοξική. Όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ξύδι και λεμόνι σε αλουμίνιο, επειδή το διαβρώνουν.

Καθαρίστε τη λεκάνη με ξύδι

Η λεκάνη της τουαλέτας είναι το σημείο του μπάνιου με τα περισσότερα βακτήρια. Επομένως, είναι σημαντικό να καθαρίζετε συχνά τη λεκάνη για να προλάβετε την εξάπλωση των διαφόρων ασθενειών που μπορεί να προκαλέσουν τα συγκεκριμένα βακτήρια. Αν θέλετε να απομακρύνετε τα άλατα από τη λεκάνη σας, ακολουθεί ένας αποτελεσματικός τρόπος. Θα χρησιμοποιήσουμε χυμό λεμονιού ή ξύδι, χάρη στις ιδιότητές τους.

Μερικοί άνθρωποι απομακρύνουν πρώτα το νερό της λεκάνης έτσι ώστε το καθαριστικό υγρό να δράσει καλύτερα. Ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητο. Εφαρμόστε το καθαριστικό υγρό και αφήστε το να δράσει για μερικές ώρες. Αν οι λεκέδες είναι πολύ επίμονοι, μπορείτε να τους τρίψετε με ένα πανί. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να εφαρμόσετε και πάλι το καθαριστικό υγρό και να επαναλάβετε τη διαδικασία. Αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε μια ελαφρόπετρα. Αυτό θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τη λεκάνη. Όμως δεν πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε στεγνή, επειδή μπορεί να σπάσετε την πορσελάνη. Τρίψτε τη λεκάνη με υπομονή και, ιδού, το πρόβλημα λύθηκε.

Καθαρίστε τη λεκάνη με κόκα-κόλα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να καθαρίσετε τη λεκάνη σας και με ένα κουτάκι κόκα-κόλα. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες, αν θέλετε να δοκιμάσετε:

  • Τραβήξτε το καζανάκι έτσι ώστε το νερό να είναι όσο πιο καθαρό γίνεται.
  • Αδειάστε την Κόκα-Κόλα στη λεκάνη και αφήστε τη να δράσει για μισή ώρα.
  • Έπειτα καθαρίστε τη λεκάνη με το πιγκάλ μία ή δύο φορές, τραβώντας πότε-πότε το καζανάκι μέχρι το νερό να είναι εντελώς διάφανο.

Αφαιρέστε τα άλατα από τους καθρέφτες

Το νερό μπορεί να πιτσιλίσει τους καθρέφτες του μπάνιου και, ως αποτέλεσμα, να σχηματιστούν άλατα στην επιφάνειά τους. Όμως είναι εύκολο να τα αφαιρέσετε. Απλώς διαλύστε ξύδι σε νερό (ένα μέρος ξύδι για κάθε τέσσερα μέρη νερό) και ψεκάστε τους καθρέφτες. Σκουπίστε και, ιδού, οι λευκοί λεκέδες εξαφανίζονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments