Διεθνή

Γλασκώβη: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι – Έξι οι τραυματίες

Γλασκώβη: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι – Έξι οι τραυματίες
Γλασκώβη: Συναγερμός σήμανε στη Σκοτία μετά από επίθεση με μαχαίρι σε ξενοδοχείο.

Αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή στην Γλασκώβη όπου νωρίτερα σήμερα άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης είναι νεκρός και οι έξι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι η επιχείρηση είναι ακόμα σε εξέλιξη στην οδό West George και καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Επίσης, καλούν τους πολίτες να μην μεταδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μέσω των social media. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν και τη συμπαράστασή του στα θύματα και στις οικογένειές τους.

Μήνυμα της  πρωθυπουργού της Σκοτίας

Επίσης σε μήνυμά της η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, χαρακτηρίζει το περιστατικό φρικτό και στρέφει τις σκέψεις της προς όσους ενεπλάκησαν, ενώ επισημαίνει ότι ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της υπόθεσης. Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, κάνει λόγο για «βαθιά ανησυχητικά νέα» από τη Γλασκώβη, ζητά από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας και εκφράζει την στήριξή της στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του έκτακτου περιστατικού.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, επικαλούμενα μάρτυρες, ότι «πολλοί άνθρωποι ίσως έχουν δεχτεί μαχαιριές κατά τη διάρκεια επίθεσης». Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Σύμφωνα με το Sky News, υπάρχουν τρία θύματα και τραυματίες, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός. «Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σοβαρό περιστατικό στο κέντρο της Γλασκώβης. Ένοπλοι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την «West George Street» σημειώνεται από το εν λόγω δίκτυο. Για τρεις νεκρούς μιλά και το ΒΒC, το οποίο συμπληρώνει ότι η αστυνομία έχει εξολοθρεύσει τον δράστη. Περισσότερες λεπτομέρειες για την ώρα δεν υπάρχουν. «Είδα έναν άντρα να κείτεται στο έδαφος, αφρικανικής καταγωγής, χωρίς παπούτσια. Ήταν στο έδαφος με κάποιον να κρατάει τα πλευρά του. Δεν ξέρω αν ήταν πληγή από σφαίρα, πληγή μαχαιριού ή τι ήταν “, είπε ο Κρεγκ Μίλροι, αυτόπτης μάρτυρας, στο πρακτορείο ειδήσεων PA.

Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα που δείχνουν αιμόφυρτους ανθρώπους να μεταφέρονται με φορείο από το ξενοδοχείο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments