Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Προ των πυλών ένα δεύτερο κύμα του ιού – Ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων στις νότιες πολιτείες

ΗΠΑ κορωνοϊός: Προ των πυλών ένα δεύτερο κύμα του ιού – Ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων στις νότιες πολιτείες
ΗΠΑ κορωνοϊός: Οι νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, από τη Φλόριντα ως την Καλιφόρνια αποτελούν πλέον τις νέες εστίες της πανδημίας. Επιβάλλονται και πάλι αυστηρά περιοριστικά μέτρα, σε καραντίνα όλο και περισσότερες πολιτείες, αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα, ο φόβος επιστρέφει.

Πολύ κοντά σε ένα δεύτερο κύμα της φονικής πανδημίας; Ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού που φαίνεται να “θερίζει” τις νότιες Πολιτείες της Αμερικής καθώς οι νέοι ασθενείς που νοσούν από την φονική πανδημία αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, όπως και οι νοσηλευόμενοι. Ένα νέο επίκεντρο της πανδημίας φαίνεται να κάνει την εμφάνισή του με την επιστημονική κοινότητα να ανησυχεί για την  πορεία εξέλιξης του ιού.  Οι νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, από τη Φλόριντα ως την Καλιφόρνια αποτελούν πλέον τις νέες εστίες της πανδημίας, με τις αρχές να επαγρυπνούν και να επιστρέφουν με νέους περιορισμούς και νέα μέτρα προστασίας. Οι ΗΠΑ από την αρχή της πανδημίας παραμένει ψηλά στη θλιβερή λίστα με τα περισσότερα κρούσματα και τους περισσότερους νεκρούς συγκεκριμένα με 120.00 νεκρούς και σχεδόν 2,4 εκατομμύρια ασθενείς.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που κρίνεται ιδιαιτέρως επικίνδυνη είναι  ότι ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων στις ΗΠΑ έφτασε χθες Τετάρτη 24 Ιουνίου τις 36.000 νέες μολύνσεις. Σε περίπου 25 πολιτείες της Αμερικής παρατηρήθηκε άνοδος των κρουσμάτων τις δύο τελευταίες εβδομάδες, και σε κάποιες, όπως το Τέξας, η Φλόριντα και η Καλιφόρνια, καταγράφονται καθημερινά νέα ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων.

Επιστρέφει το lockdown – Μέχρι και η Apple έκλεισε επτά καταστήματά της μόνο στο Χιούστον

Η Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσι και το Κονέκτικατ, που επλήγησαν πολύ στην αρχή της επιδημίας ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι θα μπαίνουν σε καραντίνα οι κάτοικοι κάποιων πολιτειών που εισέρχονται σε έδαφός τους. Το Τέξας, που ξεκίνησε το άνοιγμα της οικονομίας του ήδη από τις αρχές Μαΐου, κατέγραψε χθες 5.551 νέα κρούσματα του κορωνοϊού. Επισημαίνεται δε ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων διπλασιάστηκε στη διάρκεια του τελευταίου μήνα και πλέον τα νοσοκομεία φοβούνται ότι δεν θα μπορούν πλέον να διαχειριστούν τον αριθμό των ασθενών.

“Αν δεν καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση (της covid-19) τις επόμενες εβδομάδες, θα πρέπει να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουν να παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα”, προειδοποίησε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ. “Διότι αν δεν καταφέρουμε να περιορίσουμε (την covid-19) τις δύο επόμενες εβδομάδες, (η επιδημία) θα βγει εκτός ελέγχου”, πρόσθεσε ο Ρεπουπλικάνος καλώντας τους πολίτες να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από τα σπίτια τους, αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό σε αυτή την πολιτεία.

Η επιδημιολόγος Ρεμπέκα Φίσερ εκτίμησε ότι η κορύφωση της επιδημίας είναι ακόμη μακριά. Τα μέτρα που περιορίζουν την εξάπλωση του ιού θα έπρεπε “ ιδανικά” να παραμείνουν σε ισχύ “ όσο το δυνατό περισσότερο”, πρόσθεσε. Η Apple αποφάσισε να κλείσει προσωρινά επτά καταστήματά της στην περιοχή του Χιούστον, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ραγδαία. Η εταιρεία έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 12 καταστήματά της στη Φλόριντα, τη Βόρεια και Νότια Καρολίνα και την Αριζόνα. Ο φόβος για την εταιρεία- κολοσσός εντείνεται ακόμη περισσότερο, όπως και για όλες τις επιχειρήσεις- εταιρείες  στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments