Διεθνή

ΗΠΑ επίθεση: Νεκροί και τραυματίες σε Καλιφόρνια και Κεντάκι [vid]

ΗΠΑ επίθεση: Νεκροί και τραυματίες σε Καλιφόρνια και Κεντάκι [vid]
ΗΠΑ επίθεση: Ένα όχημα έπεσε πάνω σε κτίριο στην πόλη Ρεντ Μπλαφ, στην Καλιφόρνια ενώ ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε πάρκο στο Κεντάκι.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν ένοπλος επιτέθηκε σε κέντρο διανομής της γιγαντιαίας αλυσίδας λιανικής Wal-Mart.

Σύμφωνα με πληροφορίες από όσα μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ το Σάββατο (27 Ιουνίου), ένα όχημα έπεσε πάνω στο κτίριο νωρίς το απόγευμα της χτεσινής ημέρας στην πόλη Ρεντ Μπλαφ, στην Καλιφόρνια. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πυρκαγιά, σύμφωνα με τον Ρικ Κράμπτρι, αξιωματούχο του δήμου, τον οποίο επικαλέστηκε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Υπήρχε ένας ένοπλος, ο οποίος έχει τραυματιστεί. Τα τελευταία νέα που άκουσα ήταν πως διακομίζεται σε νοσοκομείο», προσέθεσε ο Κράμπτρι. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας που επικαλέστηκαν τοπικά ΜΜΕ, ο δράστης χρησιμοποίησε ημιαυτόματο όπλο.

Εκπρόσωπος της Wal-Mart επιβεβαίωσε στο CNN ότι σημειώθηκε επεισόδιο στο κέντρο διανομής της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πάντως, τα τελευταία χρόνια τα αιματηρά περιστατικά με νεκρούς και τραυματίες όλο και αυξάνονται, ενώ οι επιθέσεις πληθαίνουν τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσο και σε χώρες που ανήκουν στον ευρωπαϊκό χώρο όπως η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίθεση και στο Κεντάκι

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε αργά το Σάββατο το βράδυ στο Τζέφερσον Σκουέρ Παρκ της Λούιβιλ στο Κεντάκι, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Το πάρκο αυτό αποτέλεσε κέντρο των διαδηλώσεων που έγιναν για τον θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ, μιας μαύρης Αμερικανίδας, από τα πυρά αστυνομικών της δίωξης ναρκωτικών που μπήκαν στο σπίτι της στη Λούιβιλ πριν από τρεις μήνες.

Ο δήμαρχος της Λούιβιλ Γκρεγκ Φίσερ εξέφρασε τη λύπη του για τη βία που ξέσπασε στο πάρκο αυτό όπου είχαν συγκεντρωθεί άνθρωποι για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους.

Επίθεση με μαχαίρι στη Γλασκώβη

Συναγερμός σήμανε στη Σκοτία πριν από δύο ημέρες περίπου, μετά από επίθεση με μαχαίρι σε ξενοδοχείο όπου ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης είναι νεκρός και οι έξι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι η επιχείρηση, η οποία ήταν για ώρα σε εξέλιξη λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, έγινε στην οδό West George και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Επίσης, έγινε έκκληση τους πολίτες να μην μεταδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μέσω των social media.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εξέφρασε τη θλίψη του που αισθάνθηκε για το συμβάν και τη συμπαράστασή του στα θύματα και στις οικογένειές τους. Επίσης, σε μήνυμά της η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, χαρακτηρίζει το περιστατικό φρικτό και στρέφει τις σκέψεις της προς όσους ενεπλάκησαν, ενώ επισημαίνει ότι ενημερώνεται διαρκώς για την όποια εξέλιξη της αιματηρής υπόθεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments