Πολιτική

Θεοχάρης Κως πτήσεις: Στην υποδοχή του πρώτου δρομολογίου από Γερμανία ο υπουργός

Θεοχάρης Κως πτήσεις: Στην υποδοχή του πρώτου δρομολογίου από Γερμανία ο υπουργός
Θεοχάρης Κως πτήσεις: Στο νησί της Κω θα βρεθεί σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, ο υπουργός Τουρισμού προκειμένου να υποδεχτεί την πρώτη πτήση από Γερμανία.

Την πρώτη αεροπορική πτήση από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Γερμανία, που θα φτάσει στην Κω, θα υποδεχθεί σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί, ο υπουργός θα συναντήσει και τοπικούς φορείς στο δημαρχείο του νησιού. Τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12:30, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του υπουργού στις 14:15.

Η πρώτη πτήση από Γερμανία, με επιβάτες γιατρούς:

Η πτήση, θα πραγματοποιηθεί από την αεροπορική εταιρεία TUI και θα μεταφέρει στη χώρα μας 170 γιατρούς, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο το απόγευμα. Το ταξίδι τους έχει προσφερθεί ως συμβολικό δώρο, για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του φονικού ιού στη Γερμανία. Επιβάτες στη συγκεκριμένη πτήση, εκτός από τους γιατρούς, θα είναι και ανώτατα στελέχη της εταιρείας TUI, με τα οποία θα συναντηθεί ο υπουργός Τουρισμού αύριο, Τρίτη 30 Ιουνίου, στην Αντιμάχεια της Κω. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσει και κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ανοίγουν τα σύνορα από Τετάρτη 1 Ιουλίου:

Επισημαίνεται ότι από την Τετάρτη 1η Ιουλίου «ανοίγουν» και πάλι οι πύλες εισόδου στη χώρα καθώς όλα τα αεροδρόμια θα υποδέχονται διεθνείς πτήσεις. Στα αεροδρόμια θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ για τη διενέργεια των τεστ, τα οποία και θα γίνονται δειγματοληπτικά στοχευμένα σε επιβάτες από πτήσεις του εξωτερικού. Όσοι ταξιδιώτες βγουν θετικοί στον κορωνοϊό θα διαμένουν για 14 μέρες στα ξενοδοχεία καραντίνας που θα υπάρχουν στις πρωτεύουσες των νομών.

Ακόμη, όλοι οι επιβάτες των διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα, από το Σάββατο 27 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 31 Αυγούστου, πρέπει να συμπληρώνουν υποχρεωτικά τη φόρμα Passenger Locator Form (PLF) στο travel.gov.gr τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in τους, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και τα λοιπά στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται με το σχετικό έντυπο. Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments