Ελλάδα

Έρχονται αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Έρχονται αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η νέα διάταξη.

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο που θα ρυθμίσει την καταβολή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. Το καθεστώς αυτό γίνεται ευνοϊκότερο και φθηνότερο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων. Η διάταξη αυτή θα ανοίγει τον δρόμο στους ιδιοκτήτες των ΙΧ να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και να κυκλοφορήσουν ξανά για ένα μήνα ή για τρεις μήνες μέχρι το τέλος του έτους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που θα επιλέξουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών θα έχει μια διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προς όφελος των πολιτών, καθώς θα καταργηθεί το «πέναλτι» του ενός μήνα παραπάνω που πλήρωναν οι κάτοχοι αυτοκινήτων. Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών με ετήσια τέλη 690 ευρώ, για δύο μήνες θα πληρώσει 115 ευρώ αντί για 172,5 ευρώ.

Σύμφωνα με το παλαιό σύστημα για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονταν τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας.

  •  για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας,
  •  για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31.12.2019 συν 2/12 ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Με το νέο σύστημα οι κάτοχοι που θα πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας στα οχήματά τους δεν θα υπάρχει η επιπλέον χρέωση του ενός ή των δύο δωδέκατων των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας με αποτέλεσμα αν κάποιος θέλει να κινήσει το όχημά του για 3 μήνες θα πληρώσει μόνο τα 3/12 των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν επιστρέψει τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία την ημερομηνία που λήγει η προθεσμία τότε επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του ποσού των Τελών Κυκλοφορίας.

Μεταξύ άλλων οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα πρέπει να γνωρίζουν για την άρση της ακινησίας του οχήματος τα εξής, θα πρέπει να επισκεφθούν την αρμόδια Δ.Ο.Υ και να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  •  Βεβαίωση Ακινησίας
  • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο του αιτούντα
  • Αποδεικτικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας.
  •  Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο σε ισχύ

Με την κατάθεση των δικαιολογητικών οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα παραλάβουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους αλλά και μια δήλωση άρσης ακινησίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments