Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή 79χρονος στο «Αττικόν» – Στους 192 ο αριθμός των νεκρών

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή 79χρονος στο «Αττικόν» – Στους 192 ο αριθμός των νεκρών
Κορωνοϊός Ελλάδα: Κατέληξε ένας 79χρονος στο "Αττικόν" και ανέβασε τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 192.

Ένας 79χρονος είναι ο τελευταίος θάνατος από κορωνοϊό στη χώρα μας. Ο συγκεκριμένος άντρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Αττικόν” και ο θάνατος του έγινε γνωστός σήμερα παρά το γεγονός ότι έχασε τη μάχη το απόγευμα της Δευτέρας. Για την ώρα δεν είναι γνωστό εάν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο θάνατος νούμερο 192 στην Ελλάδα. Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός είχε μείνει σταθερά στους 191, αλλά αυξήθηκε με τον θάνατο του 79χρονου.

Θυμίζουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας και συνολικά είναι 3.390.Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 15, τα τρία είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα υπόλοιπα 12 είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 15 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα.  Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3390, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες. 757 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1881 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ηλίας Μόσιαλος: Επισημαίνει με μια φωτογραφία το πόσο σημαντική είναι η χρήση της μάσκας

Ο Ηλίας Μόσιαλος, με μια φωτογραφία που δημοσίευσε στο Facebook «απαντά» και δείχνει το πόσο σημαντικό είναι να φοράμε μάσκα εν μέσω της πανδημίας που διανύουμε ακόμη. Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος ανήρτησε μια φωτογραφία που απεικονίζει τα αποτελέσματα της βακτηριακής καλλιέργειας μετά από ένα φτέρνισμα, τραγούδι η ομιλία διάρκεια ενός λεπτού. Μάλιστα υπάρχουν δύο ειδών αποτελέσματα. Των ατόμων που φορούσαν μάσκα και όσων δεν φορούσαν.

Δείτε τη φωτογραφία:

Gepostet von Ηλίας Μόσιαλος am Montag, 29. Juni 2020

«Δεν είμαστε κοντά στο να τελειώσουμε με την πανδημία», τόνισε ο ΠΟΥ

Προβλέπεται να μην τελειώνει γρήγορα η περιπέτεια του κορωνοϊού σύμφωνα με τον επικεφαλή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γεμπρεγεζούς, ξεκαθαρίζοντας ότι μένει πολύ δρόμος για να διανύσει ο πλανήτης προκειμένου να ξεπεράσει την πανδημία. Όπως μάλιστα είπε, δεν είμαστε «καν κοντά» στο τέλος της πανδημίας.

«Όλοι θέλουμε να τελειώσει αυτό. Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας. Ωστόσο η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι ούτε καν είμαστε κοντά από το να τελειώσουμε» είπε στην καθημερινή του ενημέρωση. Οι νέες προειδοποιήσεις του ΠΟΥ έρχονται σε μια περίοδο κρίσιμη, καθώς πολλές χώρες έχουν σημειώσει πρόοδο και έχουν προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας επιταχύνεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments