Ελλάδα

Ρόδος 9χρονη: Το «ευχαριστώ» της μητέρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ρόδος 9χρονη: Το «ευχαριστώ» της μητέρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ρόδος 9χρονη: «Η βοήθεια του κόσμου απεριόριστη. Ένιωσα ότι μπορεί οι Έλληνες μεταξύ μας να τρωγόμαστε, αλλά σε μία τέτοια κατάσταση, γίναμε ενωμένοι, γίναμε μία γροθιά.» Είπε η μητέρα συγκινημένη.

Την ευγνωμοσύνη της στην ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε η μητέρα του εννιάχρονου κοριτσιού που λιποθύμησε, πριν από λίγες ημέρες, λόγω ασιτίας, στη Ρόδο. «Τελείωσα την ανεργία μου, πήρα τη δίμηνη παράταση, να είναι καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φρόντισε γι’ αυτό. Το παιδί είναι μια χαρά», τα λόγια της μητέρας που συγκλονίζουν.

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της μητέρας, που είδε το παιδί της να λιποθυμά, δόθηκε με παρέμβαση της κυβέρνησης.

«Η βοήθεια του κόσμου απεριόριστη. Ένιωσα ότι μπορεί οι Έλληνες μεταξύ μας να τρωγόμαστε, αλλά σε μία τέτοια κατάσταση, γίναμε ενωμένοι, γίναμε μία γροθιά. Και δεν την περίμενα τόση αγάπη από τον κόσμο. Δεν την περίμενα», δήλωσε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, η γυναίκα που αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, ωστόσο βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της ανεργίας.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, ήρθε σε επαφή με την εταιρεία, η οποία προσέφερε δουλειά στη γυναίκα και μάλιστα με τηλεργασία, ώστε να μπορεί να βρίσκεται και με τα δυο της παιδιά στο σπίτι.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σταμάτη. Μιλάω καθημερινά, με νοιάζεται, με παίρνει, με ρωτάει κάθε μέρα, πώς είσαι Μαρία; Πώς είναι τα παιδιά; Πώς είσαι εσύ; Να μην στεναχωριέσαι. Είναι άνθρωπος. Η κυβέρνηση έδειξε την ανθρωπιά της. Έχω απεριόριστη αγάπη από την κυβέρνηση μας», δήλωσε η μητέρα της εννιάχρονης.

H επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τη μητέρα της 9χρονης

Με τη μητέρα και τη γιαγιά του 9χρονου κοριτσιού από τη Ρόδο, που είχε λιποθυμήσει, επικοινώνησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Μου δόθηκε η ευκαιρία να τους πω αυτό που θέλω να μοιραστώ με κάθε εργαζόμενο αυτές τις δύσκολες ώρες. Πως δεν είναι μόνες τους. Πως δεν πρέπει να αισθάνονται ντροπή», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, προσθέτει, «η μόνη που πρέπει να ντρέπεται είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που άφησε χιλιάδες ανθρώπους για τρεις ολόκληρους μήνες να ζήσουν με μόλις 800 ευρώ και δεν έλαβε καμία μέριμνα για τους εποχικά εργαζόμενους».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με κάθε εργαζόμενο για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους», υπογραμμίζοντας ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «για την προστασία της εργασίας και το εισόδημα έκτακτης ανάγκης που καλύπτει και τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, αποτελούν ζωτικής σημασίας επιλογές για την κοινωνία».

Είχε πάρει θέση από την πρώτη στιγμή

Η λιποθυμία ενός εννιάχρονου κοριτσιού λόγω ελλιπούς σίτισης, κόρης ξενοδοχοϋπαλλήλου που έμεινε άνεργη, γυρίζει τη χώρα μας χρόνια πίσω και φωτίζει με τα πιο σκοτεινά χρώματα αυτό που βιώνουν οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχολιάζει πως «τα 24 δισ. του κ. Μητσοτάκη δεν ξέρουμε πού έχουν πάει, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχουν ενισχύσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», για να τονίσει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης που καλύπτει και τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, είναι πιο αναγκαία από ποτέ».

Για το θέμα είχε τοποθετηθεί και η Έφη Αχτσιόγλου. «Η λιποθυμία της εννιάχρονης κόρης ξενοδοχοϋπαλλήλου που έμεινε άνεργη, μαρτυρά με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. Κυρίως όμως ξεγυμνώνει την κυβέρνηση και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της για τους χειρισμούς της στην αγορά εργασίας και την οικονομία» αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει ότι το συγκεκριμένο γεγονός «καθιστά φανερό ακόμη και στους πιο φανατικά υπέρμαχους της δήθεν κανονικότητας της ΝΔ, ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης αγνοούν επιδεικτικά τεράστια τμήματα της κοινωνίας, τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και τους οδηγούν στη φτωχοποίηση. Πάρα τις επικοινωνιακές φούσκες, τα μέτρα του υπουργείου εργασίας αφήνουν εντελώς στον αέρα τους εποχικούς εργαζόμενους».

«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εργασία αλλά κυρίως για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης, θα κάλυπταν σημαντικά τις ανάγκες των εποχικά εργαζομένων και των οικογενειών τους και θα τους επέτρεπαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Η κυβέρνηση συνειδητά επιλέγει να μην συνδιαλέγεται με τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, να τους θεωρεί αόρατους, να αγνοεί τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, να επαίρεται και να κομπάζει.

Μάλιστα ο κ. Βρούτσης έφτασε στο σημείο να λέει σήμερα ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (!) δεν έχει και δεν μπορεί να έχει εικόνα για όλα αυτά. Η απόσταση της κυβέρνησης από την πραγματική ζωή της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, προκαλεί. Αόρατοι εργαζόμενοι δεν υπάρχουν, ούτε αόρατες ζωές» καταλήγει η Έφη Αχτσιόγλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments