Ελλάδα

Καστοριά: Εκτός κινδύνου ο νεαρός που πάλεψε με αρκούδα

Καστοριά: Εκτός κινδύνου ο νεαρός που πάλεψε με αρκούδα
Καστοριά: Πληροφορίες αναφέρουν πως ο νεαρός διέφυγε από τον κίνδυνο, αφού ήρθε αντιμέτωπος με μία αρκούδα με την οποία πάλεψε σώμα με σώμα.

Συγκλονισμένοι είναι κάτοικοι και συγγενείς οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε καθώς ο νεαρός Γιάννης σώθηκε από θαύμα, όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι.

Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του 25χρονου Γιάννη, Νίκος Καμπούρης,  από την Αγία Άννα του δήμου Νεστορίου Καστοριάς μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και εξήγησε με αναλυτικό τρόπο πώς ο γιος του βρέθηκε να δίνει μάχη σώμα με σώμα με μία αρκούδα.

Τα σκυλιά του τού έσωσαν τη ζωή

Όπως σημείωσε στην κρατική τηλεόραση, σήμερα ζει χάρη στα δύο σκυλιά που είχε μαζί του, με τα οποία εκείνο το πρωί είχε πάει για να τα εκπαιδεύσει στο κυνήγι αγριογούρουνου. Η αρκούδα, όπως εξήγησε ο ίδιος στον πατέρα του, πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του μην προλαβαίνοντας ο ίδιος να αντιδράσει.

«Ευτυχώς που η αρκούδα γύρισε για να κυνηγήσει τα σκυλιά που τις ορμούσαν», σημειώνει ο κ. Καμπούρης, για να προσθέσει πως «αλλιώς σήμερα ο γιος μου δεν θα ήταν ζωντανός». Ο 25χρονος Γιάννης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο χέρι ενώ είναι καλά στην υγεία του και επικοινωνεί συνέχεια με τους δικούς του.

Οι κάτοικοι ανησυχούν πολύ

Επίσης, ο δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος από την πλευρά του επεσήμανε ότι «θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνει ο άνθρωπος με την αρκούδα. Όμως θα πρέπει κάτι να γίνει ώστε να μην κινδυνεύει ούτε η αρκούδα από τον άνθρωπο ούτε ο άνθρωπος από την αρκούδα». Πάντως, κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν την έντονη ανησυχία τους καθώς η εμφάνιση αρκούδων το τελευταίο διάστημα είναι συχνό φαινόμενο στην ορεινή Καστοριά.

Φέρει βαριά τραύματα

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο νεαρός άνδρας από την Καστορία νοσηλευόταν με σοβαρά τραύματα, έχοντας συγκεκριμένα ράμματα στο κεφάλι και το πρόσωπο καθώς και σοβαρά κατάγματα στο σώμα, ενώ στην αρχή ο νεαρός είχε νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, μετά από τη μάχη με την αρκούδα στην περιοχή Αγίας Άννας Καστοριάς. Για προληπτικούς λόγους και λόγω της κατάστασης με τα νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Καστοριά, εξεταζόταν η διακομιδή του σε άλλο νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments