Ελλάδα

Κούγιας ψευτογιατρός: Πώς ξεγελάστηκε ο εντολέας του και έμεινε ανάπηρος

Κούγιας ψευτογιατρός: Πώς ξεγελάστηκε ο εντολέας του και έμεινε ανάπηρος
Κούγιας ψευτογιατρός: Στο ιστορικό των υποθέσεων απάτης ασθενών από τον γιατρό «μαϊμού» αναφέρθηκε ο γνωστός δικηγόρος.

Ο Αλέξης Κούγιας, σε συνέντευξή του, μίλησε για τον εντολέα του ο οποίος ξεγελάστηκε από τον ψευτογιατρό και έμεινε χωρίς πλευρό.

Αλεξιπτωτιστής υποβλήθηκε σε 12ώρη εγχείρηση

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο γνωστός δικηγόρος και συνήγορός του, πρόκειται για αλεξιπτωτιστή που είχε ατύχημα όταν δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του. Παρά το ότι είχε όλες τις δυνάμεις και ήταν πλήρως λειτουργικός, ο ασθενής έμαθε τόσο από γιατρούς της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, ότι δεν θα περπατήσει ξανά.

Σύμφωνα με ό,τι δήλωσε, του είπαν τότε ότι υπάρχει ένας γιατρός σε κλινική των Αθηνών που κάνει «θαύματα». Όταν πήγε στην κλινική βρήκε τον ψευτογιατρό που του συστήθηκε ως νευροχειρουργός και τον έβαλε να κάνει εξετάσεις, πείθοντάς τον ότι, θα βελτιωθεί η υγεία του. «Τελικώς, τον πείθει να υποβληθεί σε 12ώρη εγχείρηση, την οποία πραγματοποίησαν τρεις χειρουργοί», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

Πάντως, δεν είναι μόνο οι περιπτώσεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα

Μάλιστα, ο εντολέας του έδωσε σταδιακά στον ψευτογιατρό συνολικά 98.000 ευρώ. «Το ζητούμενο είναι ότι εκεί που είχε κάποιες δυνατότητες να κινείται, βρέθηκε με ολική αναπηρία, και αυτή τη στιγμή είναι ακινητοποιημένος και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μιλάει και να ακούει», περιέγραψε ο δικηγόρος.

Όπως είπε, πάντως, ο Αλέξης Κούγιας, δεν είναι μόνο οι περιπτώσεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα, αλλά πολλές ακόμα που καταγγέλλονται στο γραφείο του. Για την παραπάνω μάλιστα, θα ζητηθεί να συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ για άλλη περίπτωση, στην οποία ο ασθενής απεβίωσε, υπάρχει το ενδεχόμενο να προστεθεί η κατηγορία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο.

Πιθανόν να ζητήσει αναβάθμιση των κατηγοριών

Επίσης, ο καταξιωμένος δικηγόρος μίλησε για το ιστορικό των υποθέσεων απάτης ασθενών από τον ψευτογιατρό και στο Mega. Όπως τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος «πρόκειται για απελπισμένους ανθρώπους οι οποίοι εξαπατήθηκαν από έναν άνθρωπο που τους παρουσιάστηκε ως εξαιρετικός ογκολόγος με συνεργασία με κορυφαία νοσοκομεία», συμπληρώνοντας ότι «κυνηγούσαν την ελπίδα και ήταν άνθρωποι που μπορούσαν να καλύψουν τις απαιτήσεις του ψευτογιατρού».

Τέλος, ο κ. Κούγιας υπογράμμισε ότι ένας εκ των εντολέων του έχασε τη ζωή του. «Ταλαιπωρήθηκε μέχρι να τη χάσει και ταλαιπωρήθηκε λόγω των επιλογών του συγκεκριμένου ανθρώπου», συμπλήρωσε ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments