Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν ρεύμα για 5 χρόνια προκαλώντας ζημία χιλιάδων ευρώ

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν ρεύμα για 5 χρόνια προκαλώντας ζημία χιλιάδων ευρώ
Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων - Μενεμένης, σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δύο ημεδαπών γιατί έκλεβαν ρεύμα.

Ρεύμα για πέντε χρόνια έκλεβαν δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη προκαλώντας ζημία στον ΔΕΔΔΗΕ που ανέρχεται σε περισσότερα από 7.500 ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δύο ημεδαπών, διότι, όπως προέκυψε από την έρευνα και σχετικά έγγραφα του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), σε ισάριθμα οικήματα ιδιοκτησίας τους και για διάστημα πέντε περίπου ετών έκαστος, είχαν προχωρήσει σε ρευματοκλοπή.

Η συνολική οφειλή είναι 2.702,42 ευρώ και 4.847,01 ευρώ αντίστοιχα. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΔΕΔΔΗΕ έρχεται αντιμέτωπος με ένα τέτοιο περιστατικό. Για παράδειγμα, πριν από τρεις μήνες περίπου, την περίοδο της καραντίνας, έλεγχο διενήργησαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε δύο ακίνητα στις περιοχές Σίνδου και Καλοχωρίου όπου και διαπιστώθηκαν περιπτώσεις ρευματοκλοπής.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως, που συμβαίνει κάτι τέτοιο

Δικογραφίες σε βάρος δύο γυναικών ηλικίας 33 και 34 ετών, για περιπτώσεις κλοπής ρεύματος προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα. Έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν συνεργεία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας σε δύο ακίνητα στις περιοχές Σίνδου και Καλοχωρίου, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις ρευματοκλοπής, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 2015 έως τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Η συνολική ζημία που υπέστη η επιχείρηση ανέρχεται σε 4.893,19 ευρώ, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Επίσης, αίσθηση είχε προκαλέσει η είδηση ότι μια ολόκληρη γειτονιά σε χωριό της ελληνικής επαρχίας είχε μηδενικό λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος!

Μια ολόκληρη γειτονιά έκλεβε ρεύμα!

Όσο απίστευτη και αν φαντάζει η εν λόγω ιστορία, αυτό ακριβώς συνέβη στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας. Οι κάτοικοι μιας ολόκληρης γειτονιάς τα είπαν, τα βρήκαν και τα συμφώνησαν να κλέψουν ρεύμα από πυλώνα της ΔΕΗ που βρίσκεται στην περιοχή. Έτσι, έκαναν εκτροπή από τα ρολόγια της κλέβοντας ρεύμα απευθείας από τις κολόνες της ΔΕΗ.

Όπως ήταν φυσικό, ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε καταγγελία και αστυνομικοί του τοπικού τμήματος πραγματοποίησαν έρευνα στα σπίτια της γειτονιάς. Εκεί διαπίστωσαν ότι 24 από αυτά ρευματοδοτούνταν παράνομα, μέσω καλωδίων που είχαν συνδέσει με τον πυλώνα. Σε βάρος των ιδιοκτητών τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και κλήθηκαν να πληρώσουν, σύμφωνα με το alfavita, για όσο ρεύμα κατανάλωσαν.

Με την ίδια κατηγορία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου δύο κάτοικοι της κοινότητας Αγκινάρα Αιτωλικού, ηλικίας 26 και 24 χρόνων, για τους οποίους επίσης διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που έγινε στις κατοικίες τους ότι έκλεβαν ρεύμα μέσω σύνδεσης στον πυλώνα της ΔΕΗ με επικίνδυνα καλώδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments