Ελλάδα

Επεισόδια Εξάρχεια: Επιχείρηση ανακατάληψης κτιρίων, ξύλο και καταγγελίες

Επεισόδια Εξάρχεια: Επιχείρηση ανακατάληψης κτιρίων, ξύλο και καταγγελίες
Επεισόδια Εξάρχεια: «Άγρια» ήταν η νύχτα στη γειτονιά της Αθήνας που είχε καιρό να ζήσει τέτοια επεισόδια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, έγινε προσπάθεια ανακατάληψης κτιρίων, ενώ κάτοικοι και κόμματα καταγγέλλουν «όργιο αυθαιρεσίας» από τα ΜΑΤ.

Επεισόδια, και μάλιστα σοβαρά, ξέσπασαν τα ξηερώματα του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομάδα περίπου 15ο ατόμων επιχείρησε να ανακαταλάβει τα δύο κτίρια της οδού Δερβενίων 52 και 56 αντίστοιχα, που είχε σφραγίσει η Αστυνομία, πριν από μία εβδομάδα, μετά από επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων.

Τα δύο κτίρια τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές από το 2015 και κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης δεν είχαν βρεθεί άτομα μέσα σε αυτή, αλλά είχαν βρεθεί και κατασχεθεί κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, στυλιάρια, ηλεκτρονικός υπολογιστής και έντυπο υλικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και για τουλάχιστον μία ώρα εκτυλίχθηκαν σφοδρές συγκρούσεις, όταν οι κουκουλοφόροι άρχισαν να προκαλούν φθορές στις εισόδους των κτιρίων σε μία προσπάθεια να μπουν ξανά σε αυτά, με αποτέλεσμα να επέμβουν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι κουκουλοφόρι πέταξαν βόμβες μολότοφ και διάφορα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ από τις σφοδρές συγκρούσεις τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί. Παράλληλα, υπάρχουν καταγγελίες ότι οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε μαγαζιά, που ήταν ανοιχτά εκείνοι την ώρα, και υπήρξαν συμπλοκές. Από την Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι 7 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Τι καταγγέλλουν κάτοικοι – Ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης έκανε δήλωση για ό, τι έγινε στα Εξάρχεια τα ξημερώματα του Σαββάτου και, ανάμεσα σε άλλα, κάνει λόγο για «νύχτα τρομοκρατίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κριθαρίδη έχει ως εξής: «Μια ακόμα νύχτα τρομοκρατίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας έζησαν χθες κάτοικοι και θαμώνες των Εξαρχείων. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οπλισμένοι με την αίσθηση ασυλίας και ακαταλόγιστου που τους έχει εμφυσήσει ο πολιτικός τους προϊστάμενος, έκαναν για μια ακόμα φορά επίδειξη ωμότητας και αυταρχισμού, πνίγοντας με χημικά μια ολόκληρη γειτονιά, και επιδιδόμενοι σε κυνηγητά και συλλήψεις στα τυφλά αναποδογυρίζοντας στο διάβα τους τραπέζια με έντρομους θαμώνες.

Τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από βίντεο και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν το χθεσινό περιστατικό είναι πραγματικά αποκρουστικά και ντροπιαστικά.

Δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε ότι όλα αυτά ήταν απλά μια πρόβα τζενεράλε για να εμπεδωθεί η «ανάγκη» που «δικαιολογεί» τις χουντικές διατάξεις για τις δημόσιες συναθροίσεις που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα μέσα της βδομάδας. Τα Εξάρχεια ήταν για μια ακόμα νύχτα το «δοκιμαστήριο» για πρακτικές που πολύ σύντομα θα ξαναδούμε στην Πανεπιστημίου, στο Σύνταγμα, στην Ερμού, στο Μοναστηράκι, στην καρδιά της πόλης όπου συναθροίζονται οι πολίτες κάθε φορά που μια εθελόδουλη κυβέρνηση ετοιμάζεται να αλλάξει τις ζωές τους προς το χειρότερο».

Άλλη καταγγελία στο Facebook

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments