Ελλάδα

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: Λείπουν 600 ασθενοφόρα – Γερασμένος ο στόλος

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: Λείπουν 600 ασθενοφόρα – Γερασμένος ο στόλος
Πρόεδρος ΕΚΑΒ: Σημαντική ενίσχυση στον γερασμένο στόλο του ΕΚΑΒ αλλά και σε προσωπικό περιμένει ο πρόεδρός του Νίκος Παπαευσταθίου.

Μεγάλα παραμένουν τα προβλήματα του ΕΚΑΒ καθώς από τον στόλο του, πανελλαδικά, λείπουν 500 – 600 ασθενοφόρα, ενώ συνολικά στους δρόμους της χώρας κινούνται 1.200 οχήματα.

«Ενέσεις» στον γερασμένο στόλο του ΕΚΑΒ αλλά και σε προσωπικό περιμένει ο πρόεδρός του Νίκος Παπαευσταθίου ενώ προσθέτει ότι παρά τα προβλήματα βρίσκεται στη μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή ετοιμότητα, ευελπιστώντας  ότι αν προκύψει και δεύτερο κύμα κορωνοϊού «θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε με την ίδια επιτυχία».

Είναι απαραίτητο να υπάρξουν νέα οχήματα

Ο πρόεδρός του ΕΚΑΒ κος Παπαευσταθίου, μιλώντας στο Πρακτορείο Fm, φανέρωσε το εξής: «Τα οχήματα μπορεί να είναι παλιάς τεχνολογίας, καθώς τα περισσότερα ξεπερνούν τη δεκαετία, αλλά είναι αξιόμαχα και καλά συντηρημένα. Σίγουρα χρειαζόμαστε καινούρια οχήματα. Σίγουρα προσπαθούμε να ανανεώσουμε τον εξοπλισμό μας, και σε ένα μεγάλο βαθμό το πετυχαίνουμε μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, και των περιφερειών».

Όπως εξήγησε, οι περιφέρειες έχουν εντάξει στη συντριπτική τους πλειονότητα στα προγράμματά τους την προμήθεια ασθενοφόρων. «Δυστυχώς, όμως, οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες και όλοι προσπαθούμε να τις επιταχύνουμε για να προμηθευτούμε οχήματα». Θυμίζουμε πως λόγω της πανδημίας, διάφοροι οργανισμοί, εταιρείες και σύλλογοι και κάποια φυσικά πρόσωπα, έχουν προχωρήσει σε δωρεές, όπως η μεγάλη δωρεά του ΙΣΝ με 143 ασθενοφόρα, ή παλιότερα η δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με τα 110 οχήματα. Ως εκ τούτου το τελευταίο διάστημα έχουμε πάρει έναν σημαντικό αριθμό ασθενοφόρων οχημάτων.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ μιλά και για ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ στέκεται και σε ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που ανεδείχθη κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αφορά στην αλόγιστη χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ από το κοινό. Όπως είπε υπάρχει ένα πρόγραμμα που εκπονήθηκε με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για τη διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού από τους επαγγελματίες Υγείας, αλλά και τα στελέχη των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων και υπηρεσιών της νησιωτικής χώρας.

Την ίδια ώρα από τον Μάρτιο έχει εγκριθεί η πρόσληψη 900 ατόμων επικουρικού προσωπικού ειδικότητας «Διασώστη – Πλήρωμα ασθενοφόρου», σε πανελλαδικό επίπεδο λόγω της πανδημίας του covid-19, και μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης των πρώτων 100 ατόμων που πληρούσαν τα ζητούμενα δικαιολογητικά-δυστυχώς υπήρξε ένας αριθμός της τάξεως των 200 ατόμων περίπου που είτε δεν πληρούσαν ή δεν κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και απορρίφθηκαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments