Πολιτική

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Βύθισε την οικονομία και ο κορωνοϊός τον βολεύει να καλύψει την αποτυχία

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Βύθισε την οικονομία και ο κορωνοϊός τον βολεύει να καλύψει την αποτυχία
Τσίπρας για Μητσοτάκη: Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής». Τι λέει για την πανδημία και την οικονομία.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντάς τον ότι «βύθισε την οικονομία, καλύπτει την αποτυχία του πίσω από τον κορωνοϊό», σημειώνοντας δε, ότι  «είναι διαχρονικό το φλερτ της Δεξιάς με τον αυταρχισμό». Σχολιάζοντας τον έναν χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας τονίζει πως «είναι ένας χρόνος κατά τον οποίο πήγαν όλα ανάποδα.

“Πριν από έναν χρόνο η οικονομία είχε κάνει ένα μεγάλο άλμα, έτρεχε για 12 συνεχόμενα τρίμηνα με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, είχαμε μειώσει την ανεργία κατά 10 μονάδες, είχαμε αρχίσει να παίρνουμε τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης για μεγάλη μερίδα της κοινωνίας που είχε υποστεί μεγάλη ύφεση την περίοδο της κρίσης και έρχονται οι εκλογές όπου ο κ. Μητσοτάκης τάζει στον ελληνικό λαό διπλάσια ανάπτυξη, καλύτερες μέρες, περισσότερες δουλειές και με το που έρχεται πέφτει στη χώρα Αρμαγεδώνας και έρχεται πριν από τον κορωνοϊό. Εκεί που είχαμε 12 τρίμηνα ανάπτυξη, στο β’ τρίμηνο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη πάμε σε ύφεση”.

«Όλον αυτόν τον χρόνο διαψεύστηκαν όλες οι προσδοκίες. Επενδύσεις δεν ήρθαν, η καθημερινότητα των πολιτών δεν έγινε καλύτερη κι έρχεται κι ο κορωνοϊός, ο οποίος μην σας πω ότι τον βολεύει κιόλας, διότι καλύπτει τη μεγάλη αποτυχία στην οικονομία, τα χρεώνει όλα εκεί. Βεβαίως και ο κορωνοϊός έχει επιπτώσεις παγκοσμίως, αλλά ένα μεγάλο ζήτημα είναι ποιες είναι οι πολιτικές για να ελαχιστοποιήσεις αυτές τις επιπτώσεις. Η κυβέρνηση δεν είναι εδώ για να κάνει εκτιμήσεις, αλλά να ακολουθεί πολιτικές για να ελαχιστοποιεί τη ύφεση. Εκτιμώ ότι αυτός ο χρόνος θα μπορούσε να είναι ο χρόνος της μεγάλης στροφής της χώρας σε μια θετική πορεία, σηματοδοτήθηκε από ένα μείγμα πολιτικής που  είναι καταδικασμένο να μας οδηγήσει ξανά σε μια υφεσιακή πορεία» προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

Έπειτα ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψάχνει «στον υπόνομο αντιπερισπασμό για τα αδιέξοδα στην οικονομία» και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση δεν τελείωσε με τη πανδημία. Επανεκκινεί δίχως ασφάλεια τον τουρισμό». «Αν ο Μητσοτάκης δεν μπορεί, είμαστε εδώ για να ξανά βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «όταν ξυπνήσει από το όνειρο ο Μητσοτάκης οι πολίτες θα ζουν εφιάλτη». «Λάθος γήπεδο διάλεξαν για να αναμετρηθούμε» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το να τα κλείσεις όλα είναι εύκολο. Το να επανεκκινήσεις με ασφάλεια την οικονομία και τον τουρισμό είναι το δύσκολο και εκεί μέχρι στιγμής κινείται ανεύθυνα».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι «θα προχωρήσει ο μετασχηματισμός σε ένα κόμμα μαζικό και λαϊκό που θα αποτελεί την καρδιά της μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης του τόπου. Που θα ανανεωθεί και θα αναδείξει άξια στελέχη αναγνωρισμένα στο κοινωνικό χώρο. Και που σύντομα θα είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Αυτό είναι για μένα το νέο μεγάλο ιστορικό στοίχημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments