Κόσμος

Kορωνοϊός «φωτεινός σηματοδότης»: Σύστημα θα δείχνει πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό

Kορωνοϊός «φωτεινός σηματοδότης»: Σύστημα θα δείχνει πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό
Kορωνοϊός «φωτεινός σηματοδότης»: Ένα νέο σύστημα θα δείχνει «με την πρώτη ματιά» πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος μόλυνσης, όπως ανακοίνωσε ο Αυστριακός υπουργός Υγείας.

Πολύ κοντά σε μια νέα πρωτοπορία είναι η Αυστρία αφού με τη βοήθεια ενός «φαναριού» από τον προσεχή Σεπτέμβρη θα μπορεί να ανιχνεύει την κατάσταση με τον φονικό ιό. Ένα σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» θα δείχνει «με την πρώτη ματιά» την τρέχουσα κατάσταση και πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος μόλυνσης με τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ένας «φωτεινός σηματοδότης κορωνοϊού» θα βοηθά στο μέλλον στην αξιολόγηση του κινδύνου και στην εκτίμηση πόσο υψηλός είναι τόσο σε ομοσπονδιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας.

«Ένα απλό σχήμα τεσσάρων σταδίων από κόκκινο σε πορτοκαλί και κίτρινο σε πράσινο» θα μπορεί πάνω σε επιστημονική βάση να καθιστά ορατή την τρέχουσα κατάσταση και επίσης να καθορίζει πότε απαιτούνται πρόσθετα μέτρα και πότε μπορούν να χαλαρωθούν τα μέτρα, ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας πως εξετάζονται «διαφορετικές επιλογές εφαρμογής».

Ένα δεύτερο κύμα θα μπορούσε να αποφευχθεί, εάν όλοι ακολουθούσαν τα μέτρα όπως ελάχιστη απόσταση, υγιεινή, χρήση προστατευτικής στοματικής μάσκας

Ο αυξανόμενος αριθμός λοιμώξεων γενικά δεν αποτελεί έκπληξη για τον υπουργό Υγείας, καθώς, στην τρέχουσα «φάση τρία» («σταθεροποίηση μετά τα ανοίγματα») έπειτα από δέκα βήματα ανοίγματος, ήταν αναμενόμενο ότι «σε επί μέρους περιοχές μπορούν να εμφανιστούν ολοένα και περισσότερες περιφερειακές εξάρσεις, οι οποίες όμως, πρέπει να περιοριστούν πολύ γρήγορα ώστε να εμποδιστούν με συνέπεια περαιτέρω διασπορές από αυτές τις εστίες» σημείωσε ο Αυστριακός υπουργός Υγείας.

Σημειώνεται, πως ένα σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» άρα και μια περιφερειακή διαφοροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας, είχε ζητηθεί ήδη πριν από εβδομάδες, με τον δήμαρχο του Ίνσμπρουκ, Γκέοργκ Βίλι, να είναι ο πρώτος πολιτικός που το είχε υποστηρίξει ήδη στα τέλη Μαΐου, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση  να αντιδρά τότε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο σύστημα έχει ήδη αναπτυχθεί στο Γκρατς από τον εμπειρογνώμονα σε θέματα δημόσιας υγείας Μάρτιν Σπρένγκερ, ωστόσο, το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν τα δεδομένα εισάγονται γρήγορα από τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εξάπλωσης πέρα από την περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments