Αθλητισμός

Ολυμπιακός – ΑΕΚ τελικός Κυπέλλου: Οριστικά στο γήπεδο της Ριζούπολης

Ολυμπιακός – ΑΕΚ τελικός Κυπέλλου: Οριστικά στο γήπεδο της Ριζούπολης
Ολυμπιακός - ΑΕΚ τελικός Κυπέλλου: Οριστικά στη Ριζούπολη θα γίνει το μεγάλο παιχνίδι παρά τις αντιδράσεις των "ερυθρόλευκων".

Τον τελευταίο καιρό έγινε μεγάλη κουβέντα για τον τελικό Κυπέλλου και ειδικότερα την έδρα του παιχνιδιού. Η πρώτη επιλογή των ανθρώπων της ομοσπονδίας ήταν να γίνει ο τελικός στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ωστόσο σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου ο τελικός δεν μπορεί να γίνει στην έδρα κάποια εκ των δυο φιναλίστ. Οπότε για να γίνει το ματς στο ΟΑΚΑ θα έπρεπε να συμφωνήσει η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός αντιπρότεινε το Καραΐσκάκη. Κάτι που δεν έγινε δεκτό από την ΑΕΚ. Εφόσον οι δυο ομάδες δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν τότε η ΕΠΟ πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Η Ομοσπονδία είχε να επιλέξει ανάμεσα στα γήπεδα του Ατρόμητου, του Πανιωνίου και του Απόλλων Σμύρνης. Λίγες μέρες αργότερα έγινε γνωστό ότι υπάρχει εισήγηση για το γήπεδο της Ριζούπολης.

Οριστικά στη Ριζούπολη ο τελικός

Η Εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε σήμερα, ψήφισε και αποφάσισε πως το ουδέτερο γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης θα είναι αυτό που θα φιλοξενήσει τον τελικό στις 26 Ιουλίου (21:00).Φυσικά χωρίς την παρουσία κόσμου εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Στην ψηφοφορία της ΕΠΟ επικύρωσε την απόφασή της με 12 ψήφους υπέρ, 4 «παρών» (Μπουτσικάρης, Γκαγκάτης, Ασλανίδης και Γραμμένος), με τον Ολυμπιακό να ψηφίζει μόνος του «όχι» και συγκεκριμένα την ψήφο να δίνει ο αντιπρόεδρός του, Τάκης Αγραφιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπρόταση του Ολυμπιακού ήταν ο τελικός να γίνει στο Καραϊσκάκη ή στο “Κλεάνθης Βικελίδης” που αποτελεί την έδρα του Άρη στη Θεσσαλονίκη.Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους για ορισμό του αγώνα στη Ριζούπολη, κάνοντας λόγο για «κιτρινόμαυρη» περιοχή εξαιτίας της κοντινής απόστασης που βρίσκεται η φυσική έδρα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Θυμίζουμε ότι οι δυο ομάδες συναντιούνται στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Τότε το παιχνίδι είχε γίνει και πάλι χωρίς κόσμο και ο τίτλος κατέληξε στην ΑΕΚ. Επίσης είναι η πρώτη φόρα τα τελευταία χρόνια που σπάει το ζευγάρι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ που μονοπωλούσε τα τελευταία χρόνια την διοργάνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments