Πως Να

Πώς να αφαιρέσω την κιτρινίλα από τους διακόπτες

Πώς να αφαιρέσω την κιτρινίλα από τους διακόπτες
Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς μπορούν να καθαρίσουν τους πλαστικούς διακόπτες και να εξαφανίσουν το κίτρινο χρώμα που έχουν με την πάροδο του χρόνου.

Οι περισσότεροι διακόπτες που είναι στα σπίτια, έχουν χρώμα λευκό και ως γνωστόν το άσπρο είναι πολύ πιο εύκολο να λερωθεί και να αποκτήσει μια κιτρινίλα.

Τα πολλά δάχτυλα που ακουμπούν το εν λόγω σημείο και η πάροδος του χρόνου είναι, αν όχι οι καθοριστικοί, σίγουρα οι πιο συχνοί παράγοντες για τους οποίους οι λευκοί διακόπτες γίνονται κίτρινοι! Εξάλλου, αυτό το κιτρίνισμα των αγαπημένων λευκών διακοπτών είναι γνωστό σε όλους μας. Ένας ακόμα παράγοντας που ευθύνεται για αυτό είναι η έκθεση του πλαστικού στον ήλιο.

Δυστυχώς, το πλαστικό, από το οποίο είναι κατασκευασμένα, είναι ένα υλικό που με τον καιρό η εμφάνισή του αλλοιώνεται και χάνει την αρχική του όψη. Όσο κι αν προσπαθείτε να τους επαναφέρετε στο αρχικό τους χρώμα δεν θα τα καταφέρετε και δεν φταίτε εσείς.

Τρίψτε και όσο βγει

Μπορείτε να ανακατέψετε οξυζενέ, υγρή γλυκερίνη και καθαριστικό λεκέδων για τα ρούχα. Όλα είναι υλικά που υπάρχουν τόσο σε φαρμακεία όσο και σε σούπερ μάρκετ. Έτσι σε ένα σκεύος ανακατεύουμε και με ένα λεπτό πινέλο ή ένα πανάκι χωρίς ίνες, βάζουμε στο σημείο που είναι κίτρινο, αφήνουμε λίγο και έπειτα τρίβουμε. Και θυμίζουμε πως ποτέ δεν κάνουμε εργασίες με το ρεύμα ανοιχτό! Για αυτό πάντα ελέγχουμε πως το έχουμε κλειστό.

Τα κοινά καθαριστικά που υπάρχουν πάντως, στο εμπόριο όπως είναι η χλωρίνη ή κάποια ισχυρά πολυκαθαριστικά σκευάσματα για την υγιεινή του σπιτιού δεν μπορούν να βοηθήσουν για την απομάκρυνση της κιτρινίλας. Ίσα ίσα, η δε χρήση λευκαντικών απορρυπαντικών θα λέγαμε πως χειροτερεύει την κατάσταση. Για αυτό καλό είναι να τα αποφεύγετε.

Βάψτε τους

Μια σούπερ οικονομική επιλογή είναι να βάψετε τους διακόπτες με σπρέι χρώματος για πλαστικά. Είναι κάτι που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία. Κατεβάζετε τον γενικό του ρεύματος, αφαιρείτε με ένα κατσαβίδι τον διακόπτη και στη συνέχεια ξεβιδώνετε το πλαίσιο από τον τοίχο.

Τοποθετήστε κάθε μέλος του διακόπτη πάνω σε ένα παλιό ύφασμα ή ένα φύλλο εφημερίδας. Καλό είναι να το κάνετε αυτό σε εξωτερικό χώρο έτσι ώστε να μην λερώσετε άλλα σημεία του σπιτιού. Και ψεκάζετε με το σπρέι χρώματος και υφής της επιλογής σας. Για καλύτερη εφαρμογή του χρώματος περάστε τους διακόπτες με ένα μαλακό γυαλόχαρτο σφουγγάρι πριν ξεκινήσετε να τους βάφετε.

Διακοσμήστε τους

Αν θέλετε μπορείτε να τους διακοσμήσετε με περίτεχνα σχέδια. Ο πιο απλός τρόπος είναι να καλύψετε τα μέλη του διακόπτη φωτισμού με ένα κομμάτι συνθετικής δαντέλας (ή ακόμη και με κάποιο τούλι από παλιά μπομπονιέρα) και κατόπιν να τα βάψετε. Αμέσως μετά τη διαδικασία ψεκασμού απλώς αφαιρείτε το ύφασμα και το σχέδιο αυτού θα έχει αποτυπωθεί πάνω στο σύνολο του διακόπτη. Όταν στεγνώσουν μπορείτε να τα ξανατοποθετήσετε στη θέση τους βάζοντας πρώτα το πλαίσιο του διακόπτη φωτισμού και έπειτα το διακόπτη.

Μια ακόμα λύση είναι να επισκεφθείτε ένα βιβλιοπωλείο, μαγαζί στο οποίο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε χρώμα και σχέδια από διακοσμητικές χάρτινες ταινίες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ντύσετε τους διακόπτες φωτισμού με διακοσμητικές χάρτινες ταινίες αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τα κολλήσετε πάνω στους διακόπτες φωτισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments