Οικονομία

Ταξιδιωτικά voucher έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

Ταξιδιωτικά voucher έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα
Οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στους υπαλλήλους τους σε μορφή bonus voucher για τον εσωτερικό τουρισμό.

Voucher για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα ύψους 300 ευρώ μπορούν να λάβουν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με διάταξη που εισάγεται στο φορολογικό νομοσχέδιο, μετά από εισήγηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.  Μάλιστα, για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2020, οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στους υπαλλήλους τους σε μορφή bonus κουπόνια για τον εσωτερικό τουρισμό. Σημαντικό κίνητρο για τη χρήση του voucher αποτελεί η ταυτόχρονη απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος για το έτος 2020 του εκάστοτε ποσού που διατίθεται υπό μορφή κουπονιού.

«Κατοχυρώνοντας θεσμικά τα voucher, το ελληνικό κράτος παρέχει ένα επιπλέον εργαλείο στις επιχειρήσεις, ανάλογο με την αποζημίωση για σίτιση ή για έξοδα κίνησης, ώστε να επιβραβεύουν τους εργαζόμενούς τους. Γενικότερα, τα voucher αξίας έως 300 ευρώ, ενθαρρύνουν εμπράκτως τον εσωτερικό τουρισμό και ενισχύουν παράλληλα την ελληνική τουριστική βιομηχανία, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι μεγάλες απώλειες του κλάδου εξαιτίας του COVID-19. Η θέσπιση της συγκεκριμένης παροχής κρίθηκε αναγκαία για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, με οφέλη για το σύνολο των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Με τον τρόπο αυτό οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούν απευθείας μια σημαντική επένδυση στον εσωτερικό τουρισμό», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού.

Σήμερα η προθεσμία για τον κοινωνικό τουρισμό

Σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία για όσους θέλουν να κάνουν τη σχετική αίτηση στον «Κοινωνικός Τουρισμό» του ΟΑΕΔ. Πρόκειται τη νέα παράταση του προγράμματος για τις αιτήσεις συμμετοχής ξενοδοχείων, καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιρειών, κατόπιν απόφασης του αρμόδιου υπουργού. Είναι άξιο αναφοράς πως οι αιτήσεις των δικαιούχων για το πρόγραμμα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού είναι πλέον παραπάνω από 457.000.

Παράταση – ανάσα για όσους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή

Αυτή η μεγάλη απήχηση είχε ως αποτέλεσμα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης να ανακοινώσεις ότι ενισχύει τον προϋπολογισμό του προγράμματος κατά 7 εκατομμύρια ευρώ αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των διαθέσιμων επιταγών κατά 70.000. Συνολικά λοιπόν, θα χορηγηθούν 370.000 επιταγές, δηλαδή 2,5 φορές περισσότερες σε σχέση με το περσινό πρόγραμμα, ενώ ο προϋπολογισμός θα φτάσει τα 37 εκατομμύρια ευρώ.

aerodromio

Να αναφέρουμε πως οι διακοπές μέσω του προγράμματος του «Κοινωνικού Τουρισμού» του ΟΑΕΔ μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31η Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Αν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου, η διάρκεια των διανυκτερεύσεων είναι από μία έως δέκα ημέρες. Αν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας, η διάρκεια των διανυκτερεύσεων είναι από μία έως έξι διανυκτερεύσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments