Ελλάδα

Ελπιδοφόρος για Αγία Σοφία: «Η μετατροπή της σε τζαμί, το χειρότερο παράδειγμα θρησκευτικού φανατισμού»

Ελπιδοφόρος για Αγία Σοφία: «Η μετατροπή της σε τζαμί, το χειρότερο παράδειγμα θρησκευτικού φανατισμού»
Ελπιδοφόρος για Αγία Σοφία: "Συνταρακτικά" χαρακτήρισε τα νέα σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Αναλυτικά η ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί το χειρότερο παράδειγμα θρησκευτικού φανατισμού», δημοσίευσε στο Twitter o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. “Συνταρακτικά” χαρακτήρισε τα νέα σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος σε ανάρτησή του λέει ότι «ελπίζουμε να μην σηματοδοτούν την επιδείνωση της πολιτικής της Τουρκικής κυβέρνησης έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των άλλων χριστιανικών μειονοτήτων της Τουρκίας, δηλαδή την προσβολή της θρησκευτικής ελευθερίας».

“Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί το χειρότερο παράδειγμα θρησκευτικού φανατισμού”, επισημαίνει ο κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος θεωρεί πως με αυτή της την κίνηση “η Τουρκία κλείνει το παράθυρο που ο Ατατούρκ άνοιξε στον κόσμο”.

Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ

Το BBC γράφει ότι «Η Τουρκία μετέτρεψε το εμβληματικό μουσείο της Αγίας Σοφίας σε τζαμί». Στο ρεπορτάζ του γίνεται αναφορά στην προτροπή της UNESCO να μην αλλάξει το καθεστώς χωρίς συζήτηση. «Ο Ερντογάν διέταξε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί», γράφει το CNN. Η είδηση απασχόλησε και το αραβικό δίκτυο «Aljazeera», το οποίο τονίζει μεταξύ άλλων: «H Τουρκία ανακαλεί το καθεστώς του μουσείου της Αγίας Σοφίας. Η τουρκική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ανοίγει το δρόμο για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας του 6ου αιώνα στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί».

Τι λέει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει τη λύπη της για το ότι η δική της ανησυχία, όπως και άλλων ορθόδοξων εκκλησιών, για την προοπτική να μετατραπεί ο Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη από μουσείο σε τζαμί, δεν εισακούσθηκε από τις τουρκικές Αρχές. Από την άλλη, την απογοήτευση των ΗΠΑ για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να τη μετατρέψει σε τζαμί εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους, απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσινγκτον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments