Ελλάδα

Προμαχώνας κορωνοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος [vid]

Προμαχώνας κορωνοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος [vid]
Προμαχώνας κορωνοϊός: Ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε τα νέα μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων λόγω του κορωνοϊού.

Η πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, η ανάγκη προσήλωσης στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αυστηροποίησης των μέτρων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, συζητήθηκε σε ευρεία τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση. Το άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών». Ο πρωθυπουργός επέμεινε δε στην αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων που έχουν προβλεφθεί, στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στη λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων, ειδικά στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος από τον Προμαχώνα

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού από τον Προμαχώνα και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα, η πατρίδα μας αναδείχθηκε σε διεθνές πρότυπο στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού. Τονίσαμε, πως γυρίζουμε στη νέα κανονικότητα, τηρώντας τις συστάσεις των ειδικών. Τονίσαμε, πως ανοίγουμε τις πύλες της χώρας, χωρίς καμιά έκπτωση στα ζητήματα δημόσιας υγείας».

Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των εργαζομένων, των κατοίκων και των επισκεπτών. Η αύξηση στα εισαγόμενα και στα εσωτερικά κρούσματα, χτυπά καμπάνα κινδύνου. «Απαιτεί, να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό. Διότι ο κορωνοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ, και τρέφεται, από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης». Έτσι, όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Πώς κατανέμονται γεωγραφικά τα 60 νέα κρούσματα

Θυμίζουμε πως κατόπιν ενημέρωσης του ΕΟΔΥ, εξήντα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, ανακοινώθηκαν, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.732 (ημερήσια μεταβολή +1,6%), εκ των οποίων 54,5% είναι άνδρες. Από τα νέα κρούσματα που δηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, 40 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 2 είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 1 εντοπίστηκε στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, 7 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 8 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 1 στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας και 1 στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments