Πολιτική

Κέρκυρα: Διαδηλώσεις κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού

Κέρκυρα: Διαδηλώσεις κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού
Κέρκυρα: Ειρηνική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί. Συνθήματα κατά της ανεργίας αλλά και κατά της επένδυσης στον ΕΡΗΜΙΤΗ ακούστηκαν στους δρόμους της Κέρκυρας όπου πραγματοποιήθηκε πορεία.

Διαδηλώσεις πραγμτοποιήθηκαν σήμερα στην Κέρκυρα κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί. Εργατικά σωματεία και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως, όπου πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία. Οι συγκεντρωμένοι σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ φώναξαν συνθήματα για την οικονομική ενίσχυση των ανέργων, αλλά και ενάντια στην επένδυση στον ΕΡΗΜΙΤΗ.

Η επένδυση στον ΕΡΗΜΙΤΗ βρίσκει αντίδραση στους κατοίκους

Υπενθυμίζουμε ότι η επένδυση αυτή δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα χαθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής τους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κινήματος για τη διάσωση του ΕΡΗΜΙΤΗ η ύπαρξη και διατήρηση του Ερημίτη στη ΒΑ Κέρκυρα ως έχει:

αποτελεί πόλο έλξης και αναψυχής για ντόπιους και τουρίστες,

προσθέτει αξία στις υπάρχουσες επιχειρήσεις

παρέχει δυνατότητες για δραστηριότητες που αποφέρουν πολλαπλά οφέλη στην οικονομία και στην κερκυραϊκή

κοινωνία και είναι συμβατές με τη διατήρησή της (φυσιολατρικός, ιστιοπλοϊκός, περιπατητικός τουρισμός κ.α.)

είναι η μόνη επιλογή που συνάδει με το ενδιαφέρον για τον τόπο, τους νέους Κερκυραίους και τις μελλοντικές γενιές.

Στις 18 Ιουνίου μπουλντόζες είχαν μπει στην περιοχή του ΕΡΗΜΙΤΗ και κατεδάφισαν παλιό κτίσμα. Ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας και ο Σύλλογος Ερημίτη Πλους έκαναν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για εκτέλεση έργων χωρίς νόμιμη άδεια.

Την επίσκεψη του πρωθυπουργού σχολίασε και ο ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Ο πρωθυπουργός σήμερα στην Κέρκυρα διαπίστωσε ότι η ανοχή της κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνησή του εξαντλείται», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ (μεσημέρι Σαββάτου), όπου αναφέρει αναλυτικά:

«Στη σημερινή του επίσκεψη στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δει πού οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησής του: εργαζόμενοι στο δρόμο, επιχειρηματίες σε απόγνωση, ένα νησί στη δίνη της ύφεσης.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής επιλογής, να αφήσει την κρίση να βαθαίνει δίχως μέτρα ενεργητικής στήριξης των χιλιάδων εργαζομένων στην εστίαση και στον τουρισμό.

Οι εργατικές συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα φανερώνουν ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας έναντι της κυβέρνησης εξαντλείται μέρα με τη μέρα. Η φωνή της κοινωνίας δυναμώνει. Και αυτή τη φωνή, καμία κατασταλτική νομοθεσία και κανένας καλοταϊσμένος προπαγανδιστικός μηχανισμός δεν μπορεί να την καταπνίξει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments