Διεθνή

Αυστρία κορωνοϊός: Έκκληση καγκελάριου προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις διακοπές τους

Αυστρία κορωνοϊός: Έκκληση καγκελάριου προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις διακοπές τους
Αυστρία κορωνοϊός: "Ο ιός είναι μαζί μας και στις διακοπές, δεν γνωρίζει σύνορα, συνεπώς οι πιο όμορφες διακοπές μπορούν να γίνουν μία παραπλανητική παγίδα" τονίζει ο Σεμπαστιαν Κουρτς.

Όσο ο ιός βρίσκεται απειλητικά δίπλα μας, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας  μέσω ανακοίνωσής του απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και κατά τις εβδομάδες των διακοπών και να τηρούν τους κανόνες των αποστάσεων και τα μέτρα υγιεινής. Ο ιός είναι μαζί μας και στις διακοπές, δεν γνωρίζει σύνορα και ως εκ τούτου και οι πιο όμορφες διακοπές μπορούν να γίνουν μία παραπλανητική παγίδα», αναφέρει ο Σεμπαστιαν Κουρτς.

«Για τον λόγο αυτό, παρακαλώ για μία φορά τον πληθυσμό να μην γίνει απερίσκεπτος ακόμη και στις πιο όμορφες και πιο ηλιόλουστες ημέρες του έτους, και, καθώς τους τελευταίους μήνες, η Αυστρία έχει επιτύχει πολλά και μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει την πανδημία, πρέπει τώρα να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να παραμείνει έτσι όπως είναι], σημειώνει ο ίδιος. Ο καγκελάριος επισημαίνει πως ο κίνδυνος δεν είχε τελειώσει ακόμα, οπότε πρέπει κανείς να συνεχίσει να είναι προσεκτικός, και όσο χαμηλότεροι παραμένουν οι αριθμοί λοίμωξης, τόσο λιγότερα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν.

«Θέλουμε να δώσουμε σε όλους τους ανθρώπους στην Αυστρία όσο το δυνατόν περισσότερη ελευθερία, και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνον εάν συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε σοβαρά τον ιό», τονίζει, προτρέποντας, ειδικότερα τους παραθεριστές στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας  έχουν καταγραφεί στη χώρα 18.789 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, 681 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ έχουν διενεργηθεί συνολικά 691.709 διαγνωστικά τεστ.

Ένα νέο σύστημα θα δείχνει «με την πρώτη ματιά» πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος μόλυνσης, όπως δήλωσε σε παλαιότερη ανακοίνωσή του ο Αυστριακός υπουργός Υγείας.

Πολύ κοντά σε μια νέα πρωτοπορία είναι η Αυστρία αφού με τη βοήθεια ενός «φαναριού» από τον προσεχή Σεπτέμβρη θα μπορεί να ανιχνεύει την κατάσταση με τον φονικό ιό. Ένα σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» θα δείχνει «με την πρώτη ματιά» την τρέχουσα κατάσταση και πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος μόλυνσης με τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ένας «φωτεινός σηματοδότης κορωνοϊού» θα βοηθά στο μέλλον στην αξιολόγηση του κινδύνου και στην εκτίμηση πόσο υψηλός είναι τόσο σε ομοσπονδιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας.

«Ένα απλό σχήμα τεσσάρων σταδίων από κόκκινο σε πορτοκαλί και κίτρινο σε πράσινο» θα μπορεί πάνω σε επιστημονική βάση να καθιστά ορατή την τρέχουσα κατάσταση και επίσης να καθορίζει πότε απαιτούνται πρόσθετα μέτρα και πότε μπορούν να χαλαρωθούν τα μέτρα, ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας πως εξετάζονται «διαφορετικές επιλογές εφαρμογής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments