Πολιτική

Κώστας Μπακογιάννης: Η Αγία Σοφία δεν είναι εργαλείο πολιτικής, δεν είναι ιδιοκτησία

Κώστας Μπακογιάννης: Η Αγία Σοφία δεν είναι εργαλείο πολιτικής, δεν είναι ιδιοκτησία
Κώστας Μπακογιάννης: O δήμαρχος Αθηναίων με ανάρτησή του στο facebook τοποθετείται για τη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί καταδικάζοντας την απόφαση αυτή.

«Η Αγία Σοφία δεν είναι εργαλείο πολιτικής, δεν είναι ιδιοκτησία. Είμαστε όλοι προσωρινοί στο πέρασμα της ιστορίας και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, διαπράττει ύβρη» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Συγκεκριμένα σημειώνει: «Κληρονομούμε και παραδίδουμε στις επόμενες γενιές τη διαφύλαξη και την προστασία των παγκόσμιων συμβόλων. Η Αθήνα, οικοδέσποινα και θεματοφύλακας της ιστορίας, το γνωρίζει καλά».

«Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, εισηγούμαι την έκδοση ψηφίσματος, για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα. Το μήνυμα που λέει ότι οι όποιες δικαστικές ή πολιτικές αποφάσεις είναι, εν τέλει, πολύ μικρές και εφήμερες μπροστά στην ιστορία της Αγίας Σοφίας» καταλήγει ο κ. Μπακογιάννης

Στέλιος Πέτσας: «Ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος»

«Το θέμα της Αγιά Σοφιάς είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Προσέθεσε επίσης πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων».

Και τόνισε ότι η χώρα μας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν κυρώσεις για τη γειτονική χώρα. «Ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος, ένα λάθος που δημιουργεί ένα χάσμα, ελπίζω να μην είναι αγεφύρωτο», συνέχισε. Όπως είπε ο ος Πέτσας «η Ελλάδα καταδικάζει αυτή την ενέργεια και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unesco».

Η ελληνική πλευρά σχολίασε αρνητικά την απόφαση της Τουρκίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τέλος, κάλεσε την Τουρκία να καταλάβει πως «όποιος παραβαίνει τη διεθνή νομιμότητα, για αυτή την παραβατική συμπεριφορά υπάρχουν κυρώσεις οι οποίες πονάνε». Θυμίζουμε πως άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς με τους δεκάδες πολιτικούς να ασκούν έντονη κριτική στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά. Η ελληνική πλευρά σχολίασε αρνητικά την απόφαση της Τουρκίας και τα κόμματα ήταν ενωμένα κάνοντας παρόμοιες δηλώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments