Ελλάδα

Βασίλης Μάγγος: Η απάντηση της οικογένειας στον Χρυσοχοΐδη

Βασίλης Μάγγος: Η απάντηση της οικογένειας στον Χρυσοχοΐδη
Βασίλης Μάγγος: «Ο γιος μας δεν ήταν ένας Γρηγορόπουλος, δεν διεκδικούμε κάτι τέτοιο. Αλλά αγωνιζόταν ενάντια σε ένα αστυνομικό κράτος καταστολής».

Τη δική του απάντηση στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία προτάσσει ότι αποτελεί ψέμα η σύνδεση του ξυλοδαρμού του νερού Βασίλη Μάγγου από δυνάμεις των ΜΑΤ στον Βόλο με τον θάνατό του ένα μήνα αργότερα, δίνει ο πατέρας του.

Η οικογένεια Μάγγου απαντά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thenewspaper, αναφέρει το εξής: «Δεν λέμε ότι το παιδί μας πέθανε από τα τραύματα. Δεν λέμε πως αυτά ήταν η άμεση αιτία θανάτου του. Ξέρουμε όμως, ότι αυτός ο ξυλοδαρμός, που είχαν πέσει δέκα πάνω του και του έσπασαν τα πλευρά, επηρέασε πολύ την ψυχολογία του. Αυτό δεν θα το δείξει καμία ιατροδικαστική έρευνα. Ο γιος μας λοιπόν, δεν ήταν ένας Γρηγορόπουλος, δεν διεκδικούμε κάτι τέτοιο. Αλλά αγωνιζόταν ενάντια σε ένα αστυνομικό κράτος καταστολής. Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε».

Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής 

Να σημειωθεί, ότι εντός της ημέρας θα εκδοθεί το αποτέλεσμα της νεκροψίας και νεκροτομής στο οποίο υποβλήθηκε η σορός του Βασίλη Μάγγου, ο οποίος  βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του σπιτιού του στον Βόλο, από τη μητέρα του κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 13 Ιουλίου. Από τα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια ενώ διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία.

Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Με αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη νεκροψία – νεκροτομή θα παραστεί και Εισαγγελέας. «Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και τη θλίψη της οικογένειας του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την ανακοίνωση που εκδόθηκε στον απόηχο του θανάτου του νεαρού στον Βόλο. Όσα κόμματα έχουν αντιδράσει, κάνουν λόγο για σπασμωδική κίνηση από το υπουργείο το οποίο «έσπευσε να προδικάσει τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργούν οι αρμόδιες Αρχές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments